Pätkis stories 2

21.03.2024

Pätkis tässä Miau!
Tiiättekö, oli vähän jänniä päiviä tuossa vähän aikaa sitten. Tuo täti höpötteli, että on joku ihmeen loma ja täällä talossa ei ollu muita ihmis-otuksia, kun tuo täti.
Minäpä päätinkin olla niin utelias ja rohkee iso kissa, että hiippailin yöllä ja päivällä täällä ihan miten halusin. Se tuo tätikin on aika kiva, kun se juttelee mulle paljon ja antaa muuten olla minun miten haluan. Minä oon löytänyt uusia kivoja nukkumapaikkoja ja vieraillu paljon nuiden kaverien ruokakupeilla.
Sanoi tuo täti, että kylläpä teki hyvää saada pariksi päiväksi talo hiljaseksi, niin minä muutuin ihan eri kissaksi. En tiiä mitä se höpöttää, en minä oo mihinkään muuttunu.

Nuiden kolmen kaverinkin kanssa oon tullu tutummaksi. Niiden kanssa on kiva ajaa vähän rallia ja leikkiä muutenkin. Minä tykkään kyllä leikkiä palloilla ihan yksinkin. Yks ilta se tuo täti nauroi mulle, kun sukeltelin pallon perässä keittiön pöydän ja tuolien alla kuulema niin hassunnäkösesti. 
Täällä talossa on käyny muutama muukin ihmis-otus ja oon käyny niitäkin kattomassa aina turvallisen välimatkan päästä. Nuo täällä asuvat pienemmät ihmis-otukset on kai ihan ok. Uskallan niidenkin kanssa olla jo niinku tuon tätin kanssa samassa huoneessa. Setää en oo nähny vähään aikaan, kun se joutui lähtemään kuulema jollekin työreissulle. Minua saattaa kyllä vähän jännittää kunhan se tulee takas.

Minä oon parina iltana nähny täällä semmosia vähän pelottavia isompia karvasia elukoita, kun tuo täti tuo ne illalla sisälle. Eilen illalla päätin olla oikein super-rohkee ja jäädä ihan kattomaan tuohon, että mitä ne on ja mihin se tuo täti ne laittaa. Täti höpötteli, että on koiria ja ei tarvi pelätä, kun ne nukkuu yön omassa huoneessaan. Kävin minä yöllä varovasti haistamassa sen oven läheltä, mutta ne haisee pelottavalle. Mutta kehu se tuo täti minua, kun olin niin rohkee, että uskalsin kattoo pakoon lähtemättä.

Tarkasti minä oon kyllä seurannu, kun se tuo täti silittelee ja paijaa nuita kavereita. Ei niitä näy sattuvan ja ite ne oikein puskeutuu sen tätin luo, mutta en minä kyllä vielä uskalla niin lähelle.
Tämä on kuulkaas semmonen asia mitä pitää kyllä tämmösen pikku kissanpojan mietiskellä tarkemmin, ennenku menee liian lähelle.

Pätkis the Pätmän