Adoptioprosessi


Kotia etsivät kissat tulevat yhdistykselle pääsääntöisesti löytöeläintaloista, jossa kissa on viettänyt lain vaatimat 15 vuorokautta. Jos tänä aikana oikeaa omistajaa ei löydy, kissa siirtyy yhdistykselle. Kissoja saattaa tulla myös eläinsuojeluyhdistyksen kautta tai esimerkiksi omistajan menehdyttyä tai muutettua hoitokotiin.

Kissa muuttaa yhdistykselle tullessaan sijaiskotiin, jossa se opettelee kotikissan elämää. Sijaiskodissa kissa madotetaan, steriloidaan/kastroidaan ja todetut sairaudet hoidetaan. Yhdistys korvaa sijaiskodille kissan hiekka-, ruoka- ja eläinlääkärikulut. Jos olet kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta, voit lukea lisää täältä.

Kun kissa on valmis etsimään omaa loppuelämän kotiaan, laitetaan kissasta ilmoitus yhdistyksen nettisivuille. Kissasta kiinnostunut hakija lukee yhdistyksen luovutusehdot ja täyttää kotiselvityslomakkeen. Yhdistyksen hallitus käsittelee hakemukset ja hyväksytty hakija pääsee tutustumaan kissaan paikanpäällä.

Hyväksytty kotiehdokas sopii tutustumiskäynnistä sijaiskodin kanssa. Tutustumiskäynnin yhteydessä kissa ei vielä siirry uuteen kotiin. Tutustumiskäynnin jälkeen sijaiskoti on yhteydessä hallitukseen ja keskustelee kissan ja kotiehdokkaan yhteensopivuudesta. Myös kotiehdokas voi pohtia rauhassa päätöstään tarjota kotia juuri tälle kissalle.

Jos hakija hyväksytään, niin kotiehdokkaan tulee hankkia kaikki tarvittavat välineet ennen kissan tuloa ja huolehtia, että koti on turvallinen kissalle.

Kissan luovutuksen yhteydessä täytetään luovutussopimus ja suoritetaan luovutusmaksu.

Luovutusmaksut ovat:

  • 150€ pentu (0-1v)
  • 120€ aikuinen (1-10v)
  • 80€ seniori (10+ v)

Uudessa kodissa kissalla on kahden viikon koeaika. Jos koeajan aikana ilmenee ylitsepääsemättömiä ongelmia, kissa palautuu yhdistykselle ja luovutusmaksu palautetaan. Uuden kodin tulee kuitenkin ymmärtää, että kissan kotiutuminen ja sopeutuminen uuteen kotiin voi viedä huomattavasti kauemmin aikaa.

Yhdistys vastaanottaa mielellään kuulumisia kodin saaneista kissoista. Uudet kodit ovat muutenkin lämpimästi tervetulleita yhdistyksen toimintaan mukaan. Lisää voit lukea täältä.