Kodin saaneet: Turbo & Mörkö

21.05.2022

Ikä: 2 vuotta (synt. kesällä 2020)
Sukupuoli: Uros
Luovutushinta: 240€

Mörkö ja Turbo jäivät sijaiskodin kissoiksi Kajaaniin.


Tässäpä olisi oikeinkin vitsikäs kaksikko poikasia. Jos eivät ole nukkumassa, niin onhan se varma, että on joku räpellys käynnissä. Kovasti tykkäävät painia keskenään, juosta kilpaa, käännellä mattoja tai heitellä sohvatyynyjä.


Eli oikeinkin aktiivisia ovat nämä veljekset eikä ole vielä tullut vastaan asiaa, mikä ei olisi leluksi kelvannut.
Hyvin käyneet laatikolla tarpeilla, mutta peittely on välillä vähän epäselvyys. Eivät ihan joka kerta hoksaa, että toimitukset peittyy sillä hiekalla paremmin kuin laatikon reunoja raapimalla. 


Tulleet hyvin toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa, mutta ihmisiä pösilöt vielä arastelevat.

Mörkö on kaksikosta uskaliaampi, tykkää vaihtelevasti rapsutuksista ja välillä viihtyy myös sylissä. Ei aina osaa syödä tai juoda etiketin mukaisesti, kun menee ihan pelleilyksi ja täytyy kaadella ruuat lattialle tai kävellä vesikuppiin. Pääsääntöisesti kuitenkin onnistuu ilman erillistä räpistelyä ruokailut.

Turbo on taas semmoinen oman tilan eläin, että mieluummin pomppii pois kuin antaa käsitellä. Hyvin varauksellisesti suhtautuu ihmisiin ja alkuun olikin kova sihisemään ja suhisemaan, jos yritti liian lähelle. Itse kyllä voi tulla vaikka ihmisen päälle tepastelemaan, mutta häntä ei saa mennä lähelle tai saattaa alkaa sormille räpsiminen. Hyvä sylikissan alku siis.

Pojat ovat lähtöisin kissalaumasta, josta osalla kissoilla on todettu kalikivirus. Kalikivirus tarttuu herkästi kissasta toiseen nenän, suun tai silmän eritteiden kautta sekä voi tarttua myös toisiin kissoihin ihmisen käsien välityksellä. Tavallisimmin viruksen oireet ovat kissalle epämukavia, mutta eivät vakavia (nuhaisuus, aivastelu, kuumeilu, haavaumat suussa) Lue lisää kalikiviruksesta esim. Hesyn sivuilta:  https://www.hesy.fi/kissan-kalikivirus/  

Virus on vaikea todeta testeissä, koska testi tulisi tehdä viruksen ollessa aktiivinen. Turbo ja Mörkö ovat olleet sijaiskodissa oireettomia, jonka vuoksi testiä ei ole pojille tehty. Uuden kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että pojat saattavat olla viruksen kantajia.  

Mörkö ja Turbo luovutetaan leikattuina yhteiseen kotiin.