Kodin saaneet: Tahvo ja Topsi 

17.07.2022

Tahvo ja Topsi saivat oman kodin Kajaanista. 

Ikä: Tahvo 9v, Topsi 6v
Sukupuoli: uros
Luovutushinta: 240€

Topsi ja Tahvo viihtyvät hyvin yhdessä. Topsi on utelias, energinen ja sosiaalinen. Tahvo taas on alkuun arempi ja ujo, mutta ajan ja luottamuksen kanssa Tahvostakin on kuoriutunut seurallinen ja utelias. Tahvo hakee itse myös silityksiä sekä liikkuu ja leikkii rennosti myös päivisin. Tahvo on rauhallisempi, kuin Topsi. Tahvo säikähtää helposti äkkinäisiä liikkeitä ja saattaa silloin sähistä. Tahvo pelkää myös kovia ääniä esim. imuria. Pojat on persoja ruoalle ja Topsi varsinkin on kova juttelemaan. 


Öisin poitsuilla alkaa omat menot ja he juoksevat ympäri asuntoa sekä juttelevat toisilleen. Topsi pitää todella paljon kiipeilystä ja seuraa monesti ikkunasta mitä ulkona tapahtuu. Vieraiden ihmisten saapuessa Topsi on tullut rohkeasti moikkaamaan. Tahvo seuraa ujona kauempaa, mutta hyvien tuttujen seurassa rentoutuu. 


Aamuisin pojat odottelevat ruokaa ja varsinkin Topsi tulee kiehnäämään jalkoihin sekä juttelee. Topsi on todella seurallinen ja tulee mielellään vessaankin seuraksi ja haluaa rapsutuksia. Rapsutellessa Topsi tykkää purra, mielellään jos löytyy paljasta ihoa niin Topsi näykkii siitä. Topsi on myös kiinnostunut kaikesta muovisesta, hän tykkää pureskella mm. johtoja jos niihin vain pääsee käsiksi. Tahvo on vähän niinkuin Topsin pomo, läpsii Topsia jos Topsi koittaa leikkiä eikä Tahvo ole sillä tuulella.

Sijaiskodissa on myös iso koira. Tahvo ja Topsi tulevat koiran kanssa toimeen, mutta Tahvo ei pidä siitä jos koira tulee liian iholle ja silloin saattaa sähistä ja hakeutuu yleensä koiran ulottumattomiin. Tulevassa kodissa voisi olla myös seurana rauhallinen koira, mutta kissoille pitää taata myös pääsy omaan rauhaan mikäli niin haluavat.


Topsin ruokinnassa pitää olla tarkkana. Sillä on nielun rakenteessa poikkema, joka voi aiheutta ruoan pääsyn henkitorveen. Ruokinta pitää toteuttaa niin, ettei hän pääse ahmimaan. Meillä on myös käytetty korotettua ruokinta-alustaa.


Molemmat kissat ovat leikattuja. Mitä mahtavin parivaljakko rauhalliseen kotiin, missä pojat saavat seuraa ja leikitystä sekä ymmärretään antaa myös aikaa aremmalle Tahvolle sopeutua ja tulla ulos kuorestaan!