Kodin saaneet: Elvis ja Jesse

22.03.2022

Elvis ja Jesse saivat oman kodin 20.5.2022

Ikä: 8v ja 10v
Sukupuoli: uroksia
Luovutushinta: 240€

Elvis 10v ja Jesse 8v ovat rauhalliset ja mukavat leikatut veljekset, jotka viihtyvät hyvin keskenään, mutta kaipaavat myös ihmisen seuraa. Pojat ovat siistejä ja kaikkiruokaisia ja leikittävät ja hoitavat paljon toinen toistaan, eivätkä siten paljoa hoitajaltaan vaadi. Tarpeensa ovat sijaiskodissa tehneet poikkeuksetta hiekkalaatikolle, eivätkä muutakaan sotkua ole aiheuttaneet, kunhan tarjolla on tarpeeksi sallittuja leluja ja raapimapaikkoja. Muita kissoja kohtaan pojat ovat vaikuttaneet olevan melko väliinpitämättömiä. Sijaiskodin tyttökissat ei paljoa pojista perusta ja kissat ovatkin viettäneet ajan sopuisasti pääosin eri Ehuoneissa, vaikka pääsy toisten kanssa samoihin tiloihinkin olisi.


Elvis on tomera ja utelias, omaan tahtiin tutustuu mielellään uusiin paikkoihin ja eläimiinkin. Tulee hyvin toimeen koirien ja muiden kissojen kanssa ja pitää erityisen paljon raapimapuussa kiipeilystä ja leikkimisestä. Elvis tuntee oman arvonsa ja ei suvaitse huonoa kohtelua vaan poistuu tilanteesta tarvittaessa kynsiä käyttämällä. Tällaisia tilanteita ovat kuitenkin olleet vain koirien liian ripeä lähestyminen tai liian tuttavallinen nuuskuttelu ja liikaa sylikissoihin tottuneen hoitajan liian nopea syliin kaappaaminen. Rauhallisesti toimimalla Elviksen voi kuitenkin nostaa syliin ja se antaa hyvin tehdä hoitotoimia ja muuta tarpeellista, kunhan toiminta ei ole liian nopeaa. Elvis viihtyy hyvin sylissä ja rakastaakin sylissä nukuttuja päiväunia.


Jesse on veljeksistä arempi ja viettikin ensimmäiset päivät sijaiskodissa sohvan alla ja vaatekaapissa. Pari päivää asiaa pohdittuaan se alkoi pikkuhiljaa liikkua muuallakin asunnossa ja viikossa se jo seikkaili huoneissa reippaasti. Jesse on jonkin verran arka uusille tilanteille ja tapahtumille, ja sillä menee jonkin aikaa toipua säikähdyksestä. Normaalissa arjessa tämä ei kuitenkaan näy vaan Jesse on tottunut arjen ääniin kuten televisioon ja imuriin, eikä ne aiheuta sille stressiä. Jesse tykkää myös olla ihmisen sylissä ja antaa hienosti hoitaa ja kantaa, mutta vielä mieluummin Jesse köllöttelee velipojan kainalossa. Jesse on pojista kovempi juttelemaan ja lauleskeleekin välillä melko kovalla äänellä ihmistä kaivatessaan.


Jesse ja Elvis ovat olleet yhdessä jo kahdeksan vuotta eivätkä muuta eri koteihin vaan etsivät yhteistä kotia. Pojat etsivät kotia, jossa elämä sujuu mukavan rauhallisissa merkein. Jessen herkkyyden vuoksi pojat eivät muuta kotiin jossa on pieniä lapsia tai riehakkaita koiria. Rauhallisten koirien kanssa pojat tulevat toimeen hyvin, eivät ole koirista kovin kiinnostuneita mutta eivät pelkääkään niihin totuttuaan. Mikäli asunnossa on riittävästi tilaa, voivat pojat viihtyä myös muiden kissojen kanssa. Pojista tuskin tulee kovin kovia reissukissoja vaan ne tarvitsevat tutun ja turvallisen ympäristön, jotta voivat olla reippaita omia itsejään. Kovin liikkuvaisen ihmisen elämään nämä kaverukset eivät ole paras vaihtoehto, mutta varsinkin jos saavat olla tutussa paikassa, sietävät varmasti hoitajan vaihtumisen satunnaisten reissujen ajaksi.