Kodin saanut: Pikkis

14.05.2022

Pikkis sai oman kodin 20.6.2022

Ikä: 1-2 v
Sukupuoli: narttu
Luovutushinta: 120€

Pikkis on ihana pikkukissa. Ei mikään sylikissa, mutta ihana joka tapauksessa. Kilttikin se on, kun sille ollaan kilttejä, tietenkin. Pikkis on aika virkeä ja aktiivinen tapaus ja se tykkää leikkiä tosi paljon. Jahtaamisleikit ovat sen suosikkeja, niitä se jaksaisi varmaan loputtomiin. Rallia vedetään päivittäin niin yksin kuin yhdessä sijaiskodin kissojen kanssa. Yllättäen myös vesiautomaatti on tarjonnut viihdykettä hyvät tovit; välillä Pikkis oikein asettuu väijymään virtaavaa ja väreilevää vettä, ja välillä iskee sitä tassulla niin että lattia lainehtii.

Pikkis on utelias ja tutustunut uusiin paikkoihin reippaasti, joten mikään sängyn alla piileskelijä se ei ole vaan rohkea nuori kissa. Sijaiskodin matkatessa pääsiäisen viettoon, Pikkis lähti tietenkin mukaan. Kuljetuskoppaan se meni kiltisti herkun perässä ja nukkui automatkan ajan, joten sen voisi varmaan tulevaisuudessa ottaa reissuihin matkaan.

Sijaiskodissa on kaksi omaa kissaa, joista varsinkin toisesta Pikkis on kovin hurmaantunut, kunhan alkukankeudesta ja sähinöistä päästiin. Pikkiksestä onkin tullut tälle melkoinen sidekick, joka seuraa joka paikkaan ja nukkuu päikkäreitä tämän vieressä. Olisipa mukavaa, jos uudesta kodista löytyisi yhtä kiva kaveri Pikkikselle.

Sijaiskotiin tullessaan Pikkis oli melko varautunut ihmistä kohtaan ja lähestyvä käsi torjuttiin kynsillä. Rauhallisesti etenemällä se on kuitenkin antanut koskettaa, johon se ei selvästikään ollut tottunut, sillä se aluksi säpsähti kosketusta ja hyvin nopeasti saattoi tulla kynsistä. Äkkiä se kuitenkin tottui ja nykyään Pikkistä saa jo silitellä melko huolettomasti. Usein se puskeutuu oikeinkin kovasti ja osaa ottaa hellyydenosoituksia vastaan koko ajan enemmän ja enemmän. Välillä se pyörii jaloissa niin, että saa oikeasti katsoa mihin astuu ja öisin nukkuu sängyssä. Ei äkkiä uskoisi, että se oli aluksi niin epäluuloinen. Kuitenkin tästä johtuen en antaisi Pikkistä kotiin jossa on pieniä lapsia, koska se saattaa olla arvaamaton vaikkei se sitä ilkeyttään tee.

Pikkikselle on etsinnässä koti, jossa olisi jo vähän kissakokemusta ja aikaa rakentaa vielä luottamusta, kissakaveri ja virikkeitä.