Nita

Nita on noin neljävuotias leikattu tyttökissa, joka on luonteeltaan erittäin ihmisrakas ja kiltti. Tulee toimeen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Tykkää olla sylissä ja kehrää kovalla äänellä tyytyväisyyttään. Nita on myös oppivainen eli osaa muutaman tempunkin. Huonekalut ja tapetit eivät ole kiinnostaneet eikä verhotkaan ole kiipeilypuina olleet. Mökillä Nita on nauttinut ja ollut ulkokissa tullen kuitenkin usein ihmisiä tervehtimään ja aina yöksi sisälle. Hiirien pyydystys onnistuu myös erinomaisesti.

Sisäkissana elellessä Nita tekee toisinaan tarpeensa väärään paikkaan. Osaa kuitenkin käyttää myös hiekkalaatikkoa. Mökillä vapaana ulkoillessaan ongelmaa ei ole. Ongelmaa on koetettu ratkoa monella tavalla ja eläinlääkärinkin tutkimuksetkin on tehty, mutta selitystä ja lopullisesti toimivaa ratkaisua ei ole löytynyt. Siispä Nitan kohdalla on päädytty pitkällisten yritysten jälkeen etsimään uutta kotia maalta, jossa Nita saisi halutessaan juoksennella myös ulkona vapaana. Uskomme, että tämmöisessä kodissa ongelma poistuisi.

13.7.
Sijaiskodissa Nita tulee hyvin toimeen muiden kissojen kanssa. Tykkää että iltaisin neidille heitetään hiirtä ja sitä halitaan aina välissä. Nita käyttää tällä hetkellä pellettivessaa ja sen ruokinnassa paras vaihtoehto on puolet lihaa ja puolet täysravintoa. Nita naukuu ainoastaan kun on ruuasta kyse. Ulkoilemaan on päässyt ulkotarhassa ja siellä on mukava ottaa vaikka pienet unet. Suosikkitoimintaa on istua tuuletusikkunassa ja siitä tarkkailla maailmaa. Nitalla todettiin anaalirauhasten tulehdus, joka hoidettiin ja nyt sijaiskodissa tehdään töitä, että neito oppisi, että hiekkalaatikko ei ole pahis, sillä jonkinlainen pelko on kipeiden käyntikertojen jälkeen jäänyt.

18.8.
Nita muutti heinäkuun lopussa toiseen sijaiskotiin ja siellä ei ole tapahtunut tarpeiden tekoa vääriin paikkoihin ensimmäisen päivän yhtä kertaa lukuunottamatta. Uskallamme siis suositella Nitaa sisäkissaksi. Tulee erinomaisesti toimeen sijaiskodin omien kissojen kanssa.

Nita muutti Paltamoon lokakuun toisena viikonloppuna.