Nappi

Nappi on nuori, reipas, rohkea, kaunis, aktiivinen ja pieni (3,5kg) kissaneiti. Haettu sijaiskotiin Juliuksesta 10.10.2014 ja oli heti ensimmäisenä iltana kuin kotonaan. Sijaiskodin kaksi leikattua herraa kohtelevat Nappia kunnioittavasti, neiti itse päättää kuinka lähelle pojat päästää. Väärästä paikasta haistelu voi saada aikaiseksi sähähdyksen ja pikkutassulla läpsäisyn, mutta muuten kolmikko tulee loistavasti juttuun. Nappi on erittäin leikkisä: pienten pehmopallojen heittelystä, kissanhuiskista, rapinatunnelista ja valeriaana- ja virmajuurihiiristä ja -tyynyistä riehaantuu yksinäänkin.

Ruoka maistuu, kunhan se vain on neidille mieluisaa. Nappi on täysin sisäsiisti, käyttää sekä paakkuuntuvaa mikrohiekkaa sisältävää luukkuvessaa että silikaattihiekkaa sisältävää avovessaa.

Nappi ei pelkää vieraita ihmisiä eikä edes imuria. Lempipuuhaa leikkimisen ja syömisen lisäksi on keittiön pöydällä istuskelu ja lintulaudan oravien ja lintujen seuraaminen. On jo pari kertaa kiivennyt syliin kehräämään ja nukkumakaverin samaan sänkyyn neidistä saa varmasti. Ei näytä tykkäävän yksinolosta, on aina ovenraossa mukaan lähdössä ja jää surullisin silmin katsomaan, kun itse lähden johonkin. Kunnollinen raapimistolppa on Napille erittäin mieluisa, yli metrin korkuisen tolpan huipulle kiipeää raapimisen jälkeen parilla vedolla istumaan. Myös muita raapimispuita käyttää aktiivisesti, mutta niinpä ei raavikaan mitään kiellettyjä paikkoja. Nappi nukkuu yöt erinomaisesti, pienintäkään häiriötä ei ole neidistä ollut. Ei näytä siis olevan mitään kaipuuta ulkoelämään, joten Nappi luovutetaan vain sisäkissaksi. Uskoisin Napin oppivan kulkemaan valjaissakin, kun on nuori ja rohkea tyttö.

Nappi tarvitsee ehdottomasti kodin, jossa on aikaa leikittää ja paijata, ja kissakaverikin voisi siis olla kiva. En usko Napin pelkäävän lapsiakaan, mutta ehkä aivan pienet lapset eivät ymmärrä pehmeällä tassulla läpsäisyä, jos silittää huonosta kohdasta.

Napille löytyi uusi koti nopeasti ja muutti uuteen kotiin Suomussalmelle 21.10. Vauhtia ja touhuilua on epäilemättä luvassa kahden uudessa kodissa odotelleen kissaystävän kanssa.