Mortti ja Vertti

  • Sukupuoli: urokset
  • Ikä:  6 v

19.02.2019

Moi, olemme Mortti ja Vertti. Etsimme kotia loppuelämäksi. Arvostaisimme, jos uudessa kodissa asuisi rauhallista väkeä ja siellä olisi paljon tilaa temmeltää. Yleensä iltaisin tykkäämme juosta huoneesta toiseen peräkkäin ja liukua sivuluisussa matot rullalle. Tähän tarvitsemme tilaa. Olemme noin 3-vuotiaita ja aktiivisia sekä uteliaita kissapoikia. Meistä on mukava tutkia uusia asioita ja työntyä jokaiseen pienimpäänkin rakoon. Pidämme myös korkeista paikoista. Emme vielä tässä vaiheessa välitä erityisen paljon vieraista ihmisistä, jotka ulko-ovesta aina välillä käyvät sisään. Silloin livahdamme omiin piiloihimme odottamaan, että vieraat häviävät. Osaamme kyllä tunnistaa, milloin ovesta tulee tuttu ihminen sisälle ja silloin olemme hännät pystyssä vastassa ja toivotamme tulijan tervetulleeksi äänen kera.

Aamuisin makuuhuoneen oven takana yleensä odottavat Mortti ja Vertti. Kehräävät tyytyväisinä saatuaan itselleen aamupalan antajan ja silittäjän hereille. Tämän tapahtuman jälkeen pojat ohjaavat naukumalla minut ruokakupin äärelle.
Yleensä meillä on mielessä ruoka. Pyydämmekin sitä useasti ja kovaäänisesti. Harmiksemme, meillä on säännölliset ruoka-ajat, jotka olemme oppineet tunnistamaan. Ruoka-ajan lähestyessä menemme jo valmiiksi keittiöön odottelemaan, jottei ruoka vain pääse livahtamaan ohi. Syömme hyvällä ruokahalulla lähes kaikkea.
Ovat luonteeltaan arkoja, mutta meidän perheen elämään hiljakseen jo tottuneet. Oleskelevat meidän kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä.
Silittelyä ja muita hellyydenosoituksia olemme opetelleet sietämään. Emme vieläkään niistä kovin paljon perusta, mutta silloin tällöin ne tuntuvat ihan mukavilta ja silloin voimme vähän jopa kehrätäkin. Silittelyä enemmän arvostaisimme sitä, että uusi omistajamme jaksaisi päivittäin leikkiä kanssamme.
Vertti on kissoista ystävällisempi koiraamme kohtaan. Hän antaa koiran nuolaista korviaan, Mortti sen sijaan voi tästä palvelusta ojentaa tassunsa kynsien kera kohti koiran liian uteliasta kuontaloa.
Päivisin köllöttelemme ikkunalaudoilla ja samalla seurailemme maailman menoa. Eri pituisia päiväunia otamme pitkin päivää ja iltaa. Yleensä yöunille pötkähdämme vierekkäin sohvalle. Siinä köllöttelemme aamuun saakka ja jos herätyskellon ääntä ei ala kuulua, pidämme kyllä huolen, että talon väki heräilee.
Olemme luonteiltamme hieman erilaisia. Toinen meistä on rauhallisempi seurailija ja haaveilija. Toinen touhottaa kaikessa mukana. Pidämme toisistamme hirvittävän paljon. Nukumme usein päällekkäin ja vierekkäin sekä pesemme toistemme turkkeja päivittäin. Siksi haluamme muuttaa yhteiseen kotiin. Toivoisimme myös, että sinulla olisi jo hieman kokemusta kissoista, sillä saatamme olla hieman persoonallisia toisinaan. Kaipaamme ymmärrystä, rajoja sekä paljon rakkautta.

Mortti ja Vertti etsivät yhteistä kotia.

Oma koti kaksikolle löytyi sijaiskodista Kajaanista 25.02.2020

***

Jos tahdot tarjota kodin kodittomalle kissalle/kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE

Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.