Monni ja Sanni

  • Sukupuoli: uros ja naaras
  • Ikä: n. 1-vuotiaita

Tässäpä olisi tarjolla vuosikkaat erittäin persoonalliset kissasisarukset. Heidän kanssaan riittää todellakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita aamusta iltaan ja usein myös öisinkin. Molemmat ovat oivia apulaisia siivouspäivinä. Kun lelut kerätään puuhalaatikkoon imurointia varten nämä sankarit levittelevät ne samantien ympäriinsä ja siinäpä sitten yritä palvelija siivoilla ähäkutti. Lakanoiden vaihto on Monnin ja Sannin mielestä hauskaa. Silloin pitää olla palvelusväen kaverina repimässä lakanoiden nurkista ja hyöriä muutenkin kaikin tavoin ”jeesaamassa”. Imurikin on jo muuttunut alun pahimmasta vihollisesta aika mielenkiintoiseksi jahdattavaksi. Mopin vetely lattioilla myös kiinnostaa kovasti.

Monni-pojasta on kehkeytynyt alkuaikojen ujouden jälkeen todella ihmisrakas katti. Silitellä saa mielinmäärin paitsi silloin kun hän on leikkirallin huumassa, silloin ei ehditä semmoisiin ”turhuuksiin”. Vieraita aluksi ujostelee mutta pian voittaa uteliaisuus ja sitten pitää tulla esittelemään omaa komeuttaan.

Monni on soluttautunut alamaailman rikollisille poluille erikoisuutena kynävarkaudet. Jos kynäsi pöydälle jätät sen Monnille kiusaksi mätät. Kynä lähtee Monnin mukaan alta aikayksikön ja silloin kiidetään saalis mukana piiloon Kimi Räikkösen vauhdilla. Monta kertaa on napannut kynän jopa kädestä sanaristikoita ratkottaessa. Usein kynät löytyvät mattojen alta, tosin kerran myös palvelijan hammasharja löytyi olohuoneen ison maton alta. Mitenkähän sen matka kylppärin tasolta sinne lienee tapahtunut, sitä voi vaan ihmetellä.

Palvelijan istuessa sohvalla tv:n ääressä tulee Monni usein vaatimaan viuhkaleikkiä hurmaavan katseen kera. Sitä katsetta ei voi kertakaikkiaan vastustaa ja silloin leikitään, telkkarista ei väliä. Silloin ”juoksevat” palvelija sekä kissa.

Sanni on hieman harkitsevaisempi tyyppi kuin veljensä mutta tarvittaessa sieltäkin lähtee ja lujaa. Nyrkkeilymatsit veljen kanssa ovat arkipäivää eikä palvelijan tarvitse paljonkaan Youtuben kissavideoita katsella kun omassa kotona niitä näkee.

Sannia voi vähän aikaa kerrallaan pitää sylissä ja vaikka katsella yhdessä ikkunasta näkyisikö koiria, lintuja tai vaikkapa dinosauruksia. Sanni on aina valmiina rapsutuksiin ja  silittelyihin ja osaa myös kovalla asenteella niitä vaatia. Ottaa hampaillaan kiinni sormista jos hellittely loppuu hänen mielestään liian aikaisin, ei siis pure vaan antaa merkin että jatkappas vielä, mihin sulla kiire muka.

Aamuisin Sanni tulee usein ”tukistamaan” palvelijaa hiuksista kun huomaa tämän olevan heräilemässä. Silloin pitää rapsutella ja silitellä kunnolla että saa muutaman minuutin armonaikaa ennen kuin kupeissa pitää olla sapuskaa.

Molempien kissojen alkuaikojen arkuudet ja vatsavaivat ovat nyt lopullisesti selätetyt. Pystyvät syömään jo viljapitoisiakin ruokia mutta pääasiassa ruokitaan viljattomalla muonalla. Toisaalta kun mietitään asiaa, kissaeläimet ovat lihansyöjiä, eivät ne puuroja keittele eivätkä sämpylöitä paistele luonnossa.

Monni ja Sanni ovat leikattuja ja useaan kertaan madotettuja. Monnilta on eläinlääkärin kautta tutkittu myös kakkanäytteet ja niissä ei mitään ongelmaa.

Toisten kissojen kanssa he tulevat toimeen erinomaisesti. Sijaiskodin omien karvakäpälien kanssa ovat sulassa sovussa ja jopa ystäviä keskenään. Ja on täällä muitakin kissoja käynyt ja hyvin ovat kaikki toimeen tulleet.

Koirista ei näillä hoitolaisilla ole kokemusta mutta sijaiskodin emäntä on nyt sitä mieltä että miksipä ei.

Monni ja Sanni sai kodin Puolangalta 22.12.2018

***

29.9.2018

***

Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.