Matti, Lotta ja Kirppu

Sukupuoli: Matti on uros ja Lotta, sekä Kirppu naaraita

Ikä: Matti ja Lotta ovat 10-vuotiaita ja Kirppu on 9-vuotias 

Matti ja Lotta ovat sisaruksia.

Kaikki kolme kissaa saapuivat sijaiskotiin samasta perheestä. Sijaiskotiin saapuessaan kissat olivat laskeneet allensa kuljetuskopassa ja joutuivat suoraan pesuun, mistä kukaan ei juuri välittänyt. Melkoinen tervetuliainen tällä kolmikolla siis oli, mutta kaikki alkoivat tutkimaan paikkoja todella nopeasti ja uteliaasti. Isompi mustavalkoinen Matti oli tästä kolmikosta uteliain ja oli heti paikkoja tutkittuaan rapsutuksia vailla. Kolmikon värikkäin Lotta alkoi myös pyrkiä nopeasti seuraan, kun taas kolmikosta pienin Kirppu tahtoi pysyä omissa oloissaan. Kirpun saattoi löytää kaappien päältä tai sohvan alta, eikä juuri tahtonut olla ihmisten lähellä. 

Meillä oli hieman kotiutumis ongelmia, ei mitään suurta, mutta parit matot ja sohvatyynyt tuli pestyä kissanpissasta siinä parin viikon aikana. Tästä tosin aiempi perhe olikin maininnut, että Kirppu saattaa herkästi tehdä tarpeensa sänkyyn tai sohvalle. Kirpulle ei myöskään maistunut ruoka hetkeen muutettuaan sijaiskotiin, mutta aina se silti jotain söi.  

Kissat ovat olleet sijaiskodissa nyt n. 4kk ja kaikki ovat sopeutuneet todella hyvin. Kissat ovat todella aktiivisia ja uteliaita. Istuessani sohvalle ei ikinä löydy hetkeä, kun ei joku kolmesta olisi kyljessä kiinni. Uusien ihmisten lähellä kissat ovat myös uteliaita ja reippaita, tämä on myös huomattu parin eläinlääkärikäynnin jälkeen. Lotta pyrkii aina mahdollisuuden tullen syliin “tamppaamaan” ja pysyy siinä monta tuntia, jos sen annetaan jatkua. Kirpusta myös kuoriutui täysin sylikissa, joka olisi koko ajan syliin tulossa. Matti taas ei juuri sylissä olosta välitä, mutta vieressä tykkää maata rapsutuksia vastaan. Kirpun ruokahalu myös palautui niiden parin viikon jälkeen todella nopeasti. 

Sijaiskoti päätti pitää kaikki kolme, sillä näillä kissoilla on pitkä historia, eikä niitä haluttu enää erottaa, vaan tarjota hyvä loppuelämän koti. 

Kolmikko sai kodin Kajaanista 31.12.2021