Kotia etsivät kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin kodittomalle kissalle tai kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE.

Luovutamme kissat ainoastaan täysi-ikäisille henkilöille. Luovutusmaksu on yhdestä kissasta 80 euroa, kahdesta 160 euroa. Luovutamme kissat madotettuina, sukukypsät kissat steriloituina/kastroituina. Pentujen kohdalla yhdistys sitoutuu kustantamaan leikkuun ennen vuoden ikää. Rokotukset ja sirutus jäävät uudelle omistajalle. Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.

Tarkemmat tiedot kodintarjoamisprosessista voit lukea hieman alempaa.

***

Tällä hetkellä kotia etsivät kissat:

KOTIA ETSIVÄT: Liinu ja Leevi

Sukupuoli: naaraita Ikä: n. 4 vuotiaita Liinu ja Leevi ovat n. 4-vuotiaita seurallisia kissaneitejä. Myös Leevi on nimestään huolimatta tyttö. Liinu (vaalampi väritykseltään) on sisaruksista rohkeampi ja tekee rohkeasti uusien ihmisten kanssa tuttavuutta. Liinu juttelee ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Kaisa

Sukupuoli: naaras Ikä: n. 7 vuotta Kaisa on n. 7 v leikattu, madotettu, rauhallinen hieman arka kodinvaihtaja kissa.
Alkuvaikeuksien jälkeen Kaisan elämä sijaiskodissa on asettunut uomiinsa ja jo viikon kuluttua muutosta se oli kuin kotonaan, antoi ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Elsa (kotikokeilussa 10.09.2019)

Sukupuoli: naaras Ikä: n. 5 vuotta Elsa on aikuinen, pienikokoinen narttukissa. Tumma, pitkäkarvainen kaunotar, joka on sijaiskodissa hämmästyttänyt lempeydellään ja tyyneydellään. Elsa ei ole sähähtänyt tai kynttään nostanut lapsille, vieraille ihmisille tai toiselle kissalle. Sylissä ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Helka (kotikokeilussa)

Sukupuoli: naaras Ikä: n. 2,5 vuotta "Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä" laulaa M.A. Numminen eräässä kappaleessaan. Tästäpä saikin pieni Helga-neiti nimensä kun entinen omistaja sitä joutui erään kerran pesulla käyttämään pentuna. Sijaiskoti kutsuu tätä pientä prinsessaa ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Kaino

Sukupuoli: naaras Ikä: n. 7 vuotta Kaino on leikattu, sisäsiisti kissarouva. Hän on elänyt elämänsä alkutaipaleen sisäkissana pienessä asunnossa vailla koskettelua, hellittelyä ja virikkeitä. Tullessaan sijaiskotiin se oli erittäin arka. Se vietti päivät peiton alla, ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Nina (kotikokeilussa 04.09.2019)

Sukupuoli: naaras Ikä: 12 vuotta Nina, lempinimeltään Mötkö, on rauhallista eloa rakastava 12 -vuotias rouva. Kuukauden yhteiselon aikana Mötkö ei ole erityisemmin halunnut tehdä tuttavuutta sijaiskodin muiden kissojen kanssa vaan oviaukoista kuljetaan yhteistuumin sähisten. Iästään ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Nöpö ja Tupsu

Metsästä autiotalon lähettyviltä pelastetut Emo ja poikapentu. Pentu on arviolta kesäkuussa 2018 syntynyt. Emo nuori ehkä muutaman vuoden. Pentu on nimetty löytyeläinsuojalla Tupsuksi ja emo Viiruksi. Sijaiskodissa emon nimi muotoutunut kuitenkin Nöpöksi. Pentua kutsuttu Kisetiksi ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Alli ja Elli

  • Sukupuoli: naaraat
  • Ikä: 6 v ja 8 v
...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Mortti ja Vertti

  • Sukupuoli: urokset
  • Ikä:  6 v
...
Lue Lisää

***

Näin prosessi etenee:

1. Löytökissa toimitetaan kunnan löytöeläintaloon. Siellä se viettää lain vaatimat 15 vuorokautta. Jos tänä aikana oikeaa omistajaa ei ilmaannu, kissa siirtyy yhdistyksellemme. Muutoin löytökissat lopetettaisiin. Suurin osa kotia etsivistä kissoista tulee tätä kautta. Kissoja saattaa tulla myös eläinsuojeluyhdisyksen kautta huostaanottotapauksina, tai esimerkiksi omistajan menehdyttyä tai muutettua hoitokotiin.

2. Kissa muuttaa yhdistykselle tullessaan sijaiskotiin, jossa se opettelee kotikissan elämää ja odottaa loppuelämän kotia. Sijaiskodissa kissa hoidetaan kuntoon näkyvien sairauksien osalta, madotetaan ja sterilisoidaan/kastroidaan. Sijaiskodille ei koidu kissasta kuluja, vaan yhdistys korvaa eläinlääkärimaksut, ruuat ja hiekat. Hiekkalaatikon, kiipeilypuun ja muut tarvikkeet yhdistys antaa lainaan. Kissasta otetaan kuvat ja laitetaan tiedot kotisivuille kotia etsiväksi.

3. Henkilö kiinnostuu tarjoamaan kissalle kodin. Hän tutustuu kotia etsiviin kissoihin, lukee luovutusehdot ja täyttää huolellisesti kotiselvityslomakkeen. Kissa luovutetaan ainoastaan täysi-ikäiselle henkilölle. Taajama-alueella kissat ulkoilevat ehdottomasti ainoastaan ulkotarhassa tai valjaissa. Maaseudulla kissa voi ulkoilla omistajan harkinnan mukaan kissan turvallisuus huomioiden.

4. Yhdistyksen hallitus tutustuu uuden omistajan kotiselvityslomakkeeseen ja hyväksyy kotiehdokkaan. Hallitus ilmoittaa asiasta sijaiskotiin ja keskustelee myös sijaiskodin kanssa kotiehdokkaasta.

5. Kotiehdokas ottaa yhteyttä sijaiskotiin ja sopii ajan, jolloin kotiehdokas tulee tutustumaan kissaan.

6. Tutustumiskäynnin jälkeen sijaiskoti on yhteydessä hallitukseen ja keskustelee kissan ja kotiehdokkaan yhteensopivuudesta. Myös kotiehdokas pohtii rauhassa päätöstä tarjota koti juuri tälle kissalle.

7. Uudeksi kodiksi hyväksytty henkilö hankkii ennen kissan tuloa tarvittavat välineet: ruokakupit ja ruokaa, hiekkalaatikon ja hiekkaa, leluja ja raapimapuun. Omistaja tekee kotinsa kissaturvalliseksi: huolehtii, ettei kissalla ole karkureittejä esimerkiksi tuuletusikkunoiden tai parvekkeen kautta. Suositeltavaa on myös lukea tietoa kissoista.

8. Kotiehdokkaan asuessa kohtuullisen matkan päässä sijaiskoti vie kissan uuteen kotiinsa. Luovutushetkellä täytetään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissasta maksetaan käteisellä 80 euron luovutusmaksu. Toinen kappale luovutussopimuksesta jää uuteen kotiin. Sijaiskoti lähettää toisen kappaleen yhdistykselle ja tilittää luovutusmaksun yhdistyksen tilille välittömästi.

9. Uudessa kodissa kissalla on kahden viikon koeaika (tapauskohtaisesti ja perustellusti voidaan sopia myös pidemmästä ajasta). Tänä aikana sijaiskoti kyselee kissan kuulumisia ja välittää tiedon hallitukselle. Mikäli tänä aikana ilmenee ylitsepääsemättömiä ongelmia, kissa palautuu yhdistykselle ja luovutusmaksu palautetaan. Uusi koti kuitenkin ymmärtää, että kissan kotiutuminen ja sopeutuminen voi viedä huomattavasti kauemmin.

10. Yhdistys vastaanottaa mielellään kuulumisia kodin saaneista kissoista ja päivittää niitä kotisivuille. Uudet kodit ovat muutenkin lämpimästi tervetulleita yhdistyksen toimiintaa mukaan! Myös myöhemmissä ongelmatilanteissa yhdistys on mielellään uuden kodin apuna.