Kotia etsivät kissat

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin kodittomalle kissalle tai kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE.

Luovutamme kissat ainoastaan täysi-ikäisille henkilöille. Luovutusmaksu on yhdestä kissasta 80 euroa, kahdesta 160 euroa. Luovutamme kissat madotettuina, sukukypsät kissat steriloituina/kastroituina. Pentujen kohdalla yhdistys sitoutuu kustantamaan leikkuun ennen vuoden ikää. Rokotukset ja sirutus jäävät uudelle omistajalle. Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.

Tarkemmat tiedot kodintarjoamisprosessista voit lukea hieman alempaa.

***

Tällä hetkellä kotia etsivät kissat:

KOTIA ETSIVÄ: Reppuli (kotikokeilussa 02.08.)

Sukupuoli: uros
Ikä: n. 4 kk Heikun keikun! Olen Reppuli, ah niin ihana ja vauhdikas maaliskuussa syntynyt pikkupoika.
Sijjaiskodissa oon asustellu koiran ja useiden kissojen kanssa. Tulevassa kodissani tulisikin olla ainakin yksi kaveri, jonka kanssa voin ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Paju ja Viltsu

Sukupuoli: naaraita
Ikä: Paju 5 v. Viltsu 7 v. Viltsu ja Paju etsivät rauhallista, ymmärtäväistä loppuelämän kotia.

Viltsu on heti kaikkien kaveri ja se rakastaakin sylissä oloa, se voisi kehrätä siinä loputtomiin. Paju taas suhtautuu vieraisiin ihmisiin ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Pontus (kotikokeilussa 19.07.)

Sukupuoli: uros
Ikä: aikuinen Nyt olisi ihmisrakas sylikissa kotia vailla! Pontus on aikuinen kollikissa. Tarkasta iästä ei ole tietoa. Pontus nauttii ihmisten seurasta ja hakeutuu syliin rapsutuksia kerjäämään ja tykkää makoilla sylissä pitkiäkin aikoja. Pontus kaipaa ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Helka

Sukupuoli: naaras
Ikä: 3 vuotta Hei, olen 3-vuotias Helka-neiti ja etsin loppuelämän kotia, josta löytyy kissakokemusta omaava palvelija, joka sitoutuu minuun ja rauhallinen koirakaveri. En tule toimeen muiden kissojen kanssa enkä sovi ainoaksi lemmikiksi, koska olen ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄ: Niina

Sukupuoli: naaras
Ikä: n. 2 vuotta Olen Niina, kenties pari vuotias kissaneiti, ja etsin loppuelämän kotia. Minut löydettiin lokakuun lopussa kahden pentuni kanssa. Meidät tuotiin Kajaaniin sijaiskotiin oppimaan sisäkissan tapoja. Olen ollut pitkään ulkokissana eikä sijaiskodissa ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Niilo ja Kisu

Sukupuoli: uros ja naaras
Ikä: n. 8 kk Kisu ja Namu Niilo tulivat lokakuun lopussa emonsa kanssa sijaiskotiin Kajaaniin. Heidät oli loukutettu takkuisina navetan alta. Kisu ja Niilo oppivat heti tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon. Kisu on arka ...
Lue Lisää

KOTIA ETSIVÄT: Alli ja Elli

  • Sukupuoli: naaraat
  • Ikä: 7 v ja 9v
...
Lue Lisää

***

Näin prosessi etenee:

1. Löytökissa toimitetaan kunnan löytöeläintaloon. Siellä se viettää lain vaatimat 15 vuorokautta. Jos tänä aikana oikeaa omistajaa ei ilmaannu, kissa siirtyy yhdistyksellemme. Muutoin löytökissat lopetettaisiin. Suurin osa kotia etsivistä kissoista tulee tätä kautta. Kissoja saattaa tulla myös eläinsuojeluyhdisyksen kautta huostaanottotapauksina, tai esimerkiksi omistajan menehdyttyä tai muutettua hoitokotiin.

2. Kissa muuttaa yhdistykselle tullessaan sijaiskotiin, jossa se opettelee kotikissan elämää ja odottaa loppuelämän kotia. Sijaiskodissa kissa hoidetaan kuntoon näkyvien sairauksien osalta, madotetaan ja sterilisoidaan/kastroidaan. Sijaiskodille ei koidu kissasta kuluja, vaan yhdistys korvaa eläinlääkärimaksut, ruuat ja hiekat. Hiekkalaatikon, kiipeilypuun ja muut tarvikkeet yhdistys antaa lainaan. Kissasta otetaan kuvat ja laitetaan tiedot kotisivuille kotia etsiväksi.

3. Henkilö kiinnostuu tarjoamaan kissalle kodin. Hän tutustuu kotia etsiviin kissoihin, lukee luovutusehdot ja täyttää huolellisesti kotiselvityslomakkeen. Kissa luovutetaan ainoastaan täysi-ikäiselle henkilölle. Taajama-alueella kissat ulkoilevat ehdottomasti ainoastaan ulkotarhassa tai valjaissa. Maaseudulla kissa voi ulkoilla omistajan harkinnan mukaan kissan turvallisuus huomioiden.

4. Yhdistyksen hallitus tutustuu uuden omistajan kotiselvityslomakkeeseen ja hyväksyy kotiehdokkaan. Hallitus ilmoittaa asiasta sijaiskotiin ja keskustelee myös sijaiskodin kanssa kotiehdokkaasta.

5. Kotiehdokas ottaa yhteyttä sijaiskotiin ja sopii ajan, jolloin kotiehdokas tulee tutustumaan kissaan.

6. Tutustumiskäynnin jälkeen sijaiskoti on yhteydessä hallitukseen ja keskustelee kissan ja kotiehdokkaan yhteensopivuudesta. Myös kotiehdokas pohtii rauhassa päätöstä tarjota koti juuri tälle kissalle.

7. Uudeksi kodiksi hyväksytty henkilö hankkii ennen kissan tuloa tarvittavat välineet: ruokakupit ja ruokaa, hiekkalaatikon ja hiekkaa, leluja ja raapimapuun. Omistaja tekee kotinsa kissaturvalliseksi: huolehtii, ettei kissalla ole karkureittejä esimerkiksi tuuletusikkunoiden tai parvekkeen kautta. Suositeltavaa on myös lukea tietoa kissoista.

8. Kotiehdokkaan asuessa kohtuullisen matkan päässä sijaiskoti vie kissan uuteen kotiinsa. Luovutushetkellä täytetään luovutussopimus kahtena kappaleena. Kissasta maksetaan käteisellä 80 euron luovutusmaksu. Toinen kappale luovutussopimuksesta jää uuteen kotiin. Sijaiskoti lähettää toisen kappaleen yhdistykselle ja tilittää luovutusmaksun yhdistyksen tilille välittömästi.

9. Uudessa kodissa kissalla on kahden viikon koeaika (tapauskohtaisesti ja perustellusti voidaan sopia myös pidemmästä ajasta). Tänä aikana sijaiskoti kyselee kissan kuulumisia ja välittää tiedon hallitukselle. Mikäli tänä aikana ilmenee ylitsepääsemättömiä ongelmia, kissa palautuu yhdistykselle ja luovutusmaksu palautetaan. Uusi koti kuitenkin ymmärtää, että kissan kotiutuminen ja sopeutuminen voi viedä huomattavasti kauemmin.

10. Yhdistys vastaanottaa mielellään kuulumisia kodin saaneista kissoista ja päivittää niitä kotisivuille. Uudet kodit ovat muutenkin lämpimästi tervetulleita yhdistyksen toimiintaa mukaan! Myös myöhemmissä ongelmatilanteissa yhdistys on mielellään uuden kodin apuna.