KOTIA ETSIVÄT: Tahvo ja Topsi

Ikä: Tahvo s. 10/2013 ja Topsi 11/2016
Sukupuoli: uroksia
Luovutusmaksu: 240 €

Topsi ja Tahvo viihtyvät kahdestaan todella hyvin. Topsi on utelias ja tutkii mielellään paikkoja. Hän käy ”raportoimassa” Tahvolle mitä talossa tapahtuu säännöllisin väliajoin, esimerkiksi jos tulee vieraita. Topsi tutkii vieraat ensin ja sitten hän menee maukumaan Tahvon luokse ja koittaa houkutella tätä tulemaan myös.
Tahvo taas on tosi arka ja ujo, hän yleensä istuu sängyn alla päivät, mutta käy myös tutkimassa Topsin kanssa, jos hän ei näe ihmisiä läheisyydessä.
Nämä ystävät saattavat myös sihistä, mikäli joku menee liian lähelle tai sattuu tulemaan portaissa vastaan. Eivät kuitenkaan ole tätä yli kuukauteen harrastaneet.

Topsi on tosi utelias ja sosiaalinen, hän pitää rapsutuksista ja tykkää kiehnätä jaloissa. Topsi nostettaessa uskaltaa olla sylissäkin, mutta ei viihdy siinä kovinkaan kauan. Topsi on tosi perso ruualle. Aamulla hän odottelee milloin ihminen herää ja sitten kiehnäytyy siihen asti että saa ruokaa, vessaankaan ei pääse rauhassa.
Rapsutellessa Topsi tykkää purra, mielellään jos löytyy paljasta ihoa niin Topsi näykkii siitä. Topsi on myös kiinnostunut kaikesta muovisesta, hän tykkää pureskella mm. johtoja jos niihin vain pääsee käsiksi.

Topsin ruokinnassa pitää olla tarkkana. Sillä on nielun rakenteessa poikkema, joka voi aiheutta ruuan pääsyn henkitorveen. Ruokinta pitää toteuttaa niin, ettei hän pääse ahmimaan. Meillä on myös käytetty korotettua ruokinta-alustaa.

Topsi tulee toimeen lasten kanssa, mutta en usko että kokoaikainen lapsiystävä olisi kovin hyväksi Topsille sillä hän kaipaa välillä omaa rauhaa ja tilaa. Topsi viihtyy korkeissa paikoissa esimerkiksi vessan peilikaapin päällä hän tykkää makoilla. Topsi on hiljattain ollut hyvin kiinnostunut ulko-ovesta ja ikkunoista, hän varmasti tykkäisi valjaissa ulkoilusta kunhan ensin tottuu valjaisiin.

Tahvo taas on ujo ja arka. Tahvo liikkuu mielellään vain yöllä tai kun ihmiset eivät ole samassa tilassa. Pari kertaa Tahvo on syönyt herkkuja kädestä ja antanut rapsuttaa, mutta hän on kovin arka sellaistenkin asioiden suhteen.
Tahvo on vähän niinkuin Topsin pomo, läpsii Topsia jos Topsi koittaa leikkiä eikä Tahvo ole sillä tuulella. Vessanpöntöstä nämä kaksi ovat kovin kiinnostuneita ja meillä sitä ovat välillä vedelleet siten, että toinen painaa nappia ja toinen seisoo takatassuilla reunukseen nojaten katsomassa mitä tapahtuu.
Tahvolla kestää pitkään tottua siihen, että ihmiset saattavat tulla vastaan kun hän on liikenteessä. Tahvo myös on hyvin perso ruualle ja se näkyy hänen ulkoisessa olomuodossaan. Tahvo viihtyy erilaisissa piilopaikoissa, lemppariksi hänelle on muotoutunut sängyn alunen missä hänellä on oma peti. Tahvo on nyt muutaman viikon sisällä tullut paljon rohkeammaksi, hän uskaltaa jo päivällä leikkiä Topsin kanssa ja tulee syömään vaikka ihminen istuisi vieressä.

Yöllä heti kun ihmiset menevät nukkumaan, heillä alkaa omat menot, naukuvat toisilleen ja juoksevat ympäri taloa.
Tahvo myös hoitaa suurimman osan ruokailuistaan ja vessareissuistaan yöllä.

Molemmat kissat ovat sterilisoituja.
Kaikin puolin mahtava parivaljakko rauhalliseen kotiin!