Nöpö ja Tupsu

Metsästä autiotalon lähettyviltä pelastetut Emo ja poikapentu. Pentu on arviolta kesäkuussa 2018 syntynyt. Emo nuori ehkä muutaman vuoden. Pentu on nimetty löytyeläinsuojalla Tupsuksi ja emo Viiruksi. Sijaiskodissa emon nimi muotoutunut kuitenkin Nöpöksi. Pentua kutsuttu Kisetiksi. Tunnistavat jo nimensä. Saapuneet sijaiskotiin Kajaaniin marraskuussa 2018. Todella siistejä kissoja metsän kasvateiksi. Alusta asti tehneet hiekkalaatikkoon ja kelpaa niin puupelletti kuin erilaiset kissanhiekatkin.

Näille kissoille riittävät aktiviteetiksi hyvin lelut, kiipeilypuut ja pahvilaatikoista rakennetut tunnelit. Eivät ole tuhonneet mitään ja ovat melko rauhallisia ja harkitsevia. Ainoastaan yksi verho joutunut silmätikuksi ja piti sitoa se ylemmäs turvaan. Tottelevat nopeasti sormien napsautusta jos erehtyvät ruokapöydälle.

Molemmat ovat jo tottuneet rapsutuksiin ja tulevat useamman kerran päivässä rapsuteltavaksi. Sylissä eivät vielä viihdy. Tottuneet myös sijaiskodin pieneen koiraan. Todella kissasosiaalinen kaksikko. Tulleet hyvin toimeen vieraiden kissojen kanssa, kun ollut hoitolaisia.

Tykkäävät leikkiä leluhiirillä, palloilla, naruilla ja laserosoittimella. Viihtyvät lasitetulla parvekkeella ja tykkäävät katsella ikkunoista maailman menoa. Painivat ja leikkivät paljon myös keskenään ja tykkäävät ryömiä peittojen ja mattojen alle piilosille.

Sopeutuneet hyviä sisäkissoiksi vaikka ovat metsän asukkeja olleetkin. Siistejä ja rauhallisia. Sopeutuvat ainakin rauhallisiin koiriin ja muihin kissoihin, kun ovat niin pehmeäluonteisia. Rauhallinen koti lienee parempi jotta kissat voivat tutustua omaan tahtiinsa ympäristöön ja muihin asukkeihin. Pienet lapset tai kissoja jahtaavat koirat saattavat säikäyttää. Pelkäävät vielä vieraita ihmisiä mutta ovat alkaneet jo näyttäytyä, kun joku on kylässä. Tule rohkeasti katomaan kissoja!

Nöpö ja Tupsu saivat oman kodin Kajaanista 06.12.2019