KOTIA ETSIVÄT: Niilo ja Kisu

Sukupuoli: uros ja naaras
Ikä: n. 8 kk

Kisu ja Namu Niilo tulivat lokakuun lopussa emonsa kanssa sijaiskotiin Kajaaniin. Heidät oli loukutettu takkuisina navetan alta.

Kisu ja Niilo oppivat heti tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon. Kisu on arka eikä välitä olla tekemisissä vieraiden ihmisten kanssa. Tulee kuitenkin sohvan toiseen päähän nukkumaan välillä vaikka sijaisihminen on toisessa päässä sohvaa.

Niilo ei ole niin arka kuin siskonsa, mutta menee Kisun kanssa piiloon vieraiden ihmisten tullessa kylään. Kisu sähisee kun häntä lähestyy eikä ole innostunut kosketuksesta. Ei kuitenkaan hyökkää eikä pure. Yrittää vaan pelotella sähinällään.

Niilokaan ei ole niin innostunut ihmisen kosketuksesta, mutta tässä ollaan edistytty kevään kuluessa. Niilo antaa silittää kiipeilypuussa ollessaan, ei välttämättä muualla. Syliin jos saa napattua, ovat siinä kiltisti.

Molemmat leikkii innoissaan sijaisihmisen leikittäessä heitä. Lisäksi pistävät menevään ympäri asuntoa emonsa ja sijaiskodin oman kissan kanssa. Uteliaisuutta löytyy ja innolla tulevat katsomaan mitä sijaisihminen milloinkin touhuaa.

Pennut tykkäävät katsella maailmanmenoa ikkunasta. Ruoka-aikaan istuvat keittiön lattialla ja tuijottavat tarkkaan, kun ruokakupit pestään ja ruokaa laitetaan kuppeihin. Sitten köpsytetään edellä ruokapaikalle syömään.

Molemmat kissat on leikattu keväällä 2020 ja etsivät yhdessä loppuelämän kotia, jossa on aikaa, kärsivällisyyttä ja aiempaa kokemusta opettaa arkoja kissoja.

Niilo
Kisu