KOTIA ETSIVÄT: Niilo ja Kisu

Sukupuoli: uros ja naaras
Ikä: 1 vuotiaita

Kisu ja Namu Niilo tulivat lokakuun lopussa emonsa kanssa sijaiskotiin Kajaaniin. Heidät oli loukutettu takkuisina navetan alta.

Kisu ja Niilo oppivat heti tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon. Kisu on Niiloa arempi, mutta antaa välillä silittää ja syliinki se on saatu. Tulee kuitenkin sohvan toiseen päähän nukkumaan välillä vaikka sijaisihminen on toisessa päässä sohvaa.

Niilo ei ole niin arka kuin siskonsa. Anta silittää raapimapuun päällä ja sängyllä. Syliin jos saa napattua, ovat siinä kiltisti. Molemmat ovat reipastuneet hurjasti sijaiskodissa ollessa. Ainoastaan kosketuksen kanssa ovat vielä hieman arkoja. Molempia on totutettu myös harjaamiseen.

Kissat uskaltautuvat olemaan esillä vaikka täällä olisi lapsia tai aikuisia kylässä. Ovikellon ääni saa ensin menemään piiloon, mutta sieltä sitä yksitellen tullaan katsomaan kuka/ketä tuli. Koirien kanssa tulevat toimeen myös, kunhan ei ole liian villi tapaus.

Molemmat leikkii innoissaan sijaisihmisen leikittäessä heitä. Lisäksi pistävät menevään ympäri asuntoa sijaiskodin oman kissan kanssa. Uteliaisuutta löytyy ja innolla tulevat katsomaan mitä sijaisihminen milloinkin touhuaa. Ovat uteliaita, leikkisiä ja näkyvillä. Punainen laservalo on lelu numero 1 ja syvästäkin unesta herätään, jos se otetaan käteen.

Pennut tykkäävät katsella maailmanmenoa ikkunasta ja ulko-ovelta verkko-oven takaa turvallisesti sijaiskodin oman kissan kanssa. Ruoka-aikaan istuvat keittiön lattialla ja tuijottavat tarkkaan, kun ruokakupit pestään ja ruokaa laitetaan kuppeihin. Sitten köpsytetään edellä ruokapaikalle syömään.

Molemmat kissat on leikattu keväällä 2020 ja etsivät yhdessä loppuelämän kotia, jossa on aikaa, kärsivällisyyttä ja aiempaa kokemusta opettaa hieman arempia kissoja.

Niilo
Kisu