Nano ja Viiru

Sukupuoli: naaraita
Ikä: n. 1,5 vuotta ja n. 4-5 kk

Nano ja Viiru ovat emo ja pentu, jotka etsivät uutta kotia. Kaunis ja siro Nano-emo on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, ja pentunsa Viiru on kuin kopio emostaan. Kumpikin ovat tottuneet ihmisiin ja tulevat rohkeasti vieraitakin tervehtimään.

Viiru on aktiivinen pieni tyttö, joka tykkää olla kaverina touhuamassa ja auttamassa, mm. tiskauksessa. Myös leikit sijaiskodin toisen kissan kanssa ovat mieleen. Välillä on hyvä rauhoittua ja silloin menee tovi vain ikkunasta ulos katsellessa. Viirusta on sijaiskodissa kasvanut pieni kehräyskone, joka väsyn iskiessä saattaa kavuta vaikka vieraankin ihmisen syliin ottamaan nokoset.

Nanokin osaa olla seurallinen, mutta usein katselee hillitysti touhuja vähän kauempaa. Nanon lempipuuhia ovatkin korkealta tähystys ja ikkunasta ulkoelämän tarkkailu. Välillä intoutuu Viirun kanssa hippasille, mutta sijaiskodin omien kissojen kanssa ei pahemmin leiki. Toiselle sijaiskodin kissalle Nano edelleen sähisee ja saattaa välillä hyökkäillä, mutta isommilta yhteenotoilta on kuitenkin vältytty.

Viiru ja Nano eivät ole tavanneet koiria, joten ei ole tietoa, miten suhtautuvat niihin. Molemmat ovat kuitenkin oikein ihmisystävällisiä ja sopeutuvat varmasti monenlaiseen kotiin. Hiekkalaatikolla käynti sujuu moitteetta eikä sen suhteen ole ollut mitään ongelmia.

Molemmat kissat ovat steriloituja ja madotettuja, ja ne luovutetaan vain yhteiseen kotiin.

Nano ja Viiru saivat kodin Sotkamosta 30.05.2020