Helmi ja Lili

Sukupuoli: naaraita
Ikä: n.4 vuotiaita
Luovutusmaksu: 240 €

Lili ja Helmi saapuivat sijaiskotiin tammikuussa. Kovin hämmentyineitä ja peloissaan olivat pienet kissaneidit, kun uudessa kodissa odottikin kaverina iso koira. Ensimmäiset päivät menivätkin visusti piilossa uusia ihmisiä ja koiraa tarkkaillen. Reippaasti kuitenkin lähdettiin lopulta paikkoja tutkimaan ja pikkuhiljaa päivä päivältä alkoi heidän yhteiselo sujua.

Lili ja Helmi ovat molemmat sosiaalisia ja reippaita kissoja. Aamut alkavat juttelulla ja rapsuttelulla, samalla aamupalaa valmistaen. Tytöt ovat todella ihmisrakkaita, Lili ja Helmi nauttivat rapsutuksista ja ihmisen läsnäolosta. Päiväsaikaan tytöt tykkäävät seurata ikkunasta esimerkiksi autoja ja lintuja. Helmi viettää aikaa myös korkealla raapimispuussa päivän touhuja seuraillen. Yöt nukutaan usein saman peiton alla, vähintäänkin samassa huoneessa. Tytöt ovat todella kiintyneitä toisiinsa, kaikki asiat tehdään yhdessä ja jännittävän paikan tullen saavat turvaa toisistaan. Ensimmäisten öiden aikana tuli tytöillä kova hätä, mikäli toinen hävisi silmistä. Leikeistä mieluisimmiksi on osoittautunut erilaisten narulelujen jahtaaminen sekä lelujen ”noutaminen”. Keskenään heillä on vähän vauhdikkaammat leikit, takaa-ajoa ja painia. Juttuakin tytöillä piisaa!

Ruokahalu on molemmilla hyvä, mutta valikoiva. Kalaruuat, kuten lohi ja tonnikala, ovat osoittautuneet lemppareiksi. Tytöt syövät sijaiskodissa myös raakaruokaa, joista ehdoton lempiherkku on broilerin sydämet. Iltaisin olemme antaneet heille muutaman namun leikeistä ja tempuista palkinnoksi. Vessakäytös on aina ollut mutkatonta, kaikki tarpeet tehdään aina laatikkoon.

Nyt tytöiltä puuttuu enää oma rakastava koti, jossa olisi aikaa ja tilaa näille hyvin ihmisrakkaille kissaneideille. Helmi ja Lili voivat aluksi olla todella arkoja, mutta rohkaistuvat ja rentoutuvat nopeasti. Molemmat tytöt tulevat toimeen sijaiskodin koiran kanssa ja edellisessä kodissa on ollut myös muita kissoja. Tytöt ovat steriloituja.

Kaksikko sai oman kodin Kajaanista 23.03.2021