Varjo

Sukupuoli: uros
Ikä: n. 4 vuotta

Tässä sananen tästä ihanasta herrasta, parin kuvan kera.

Vihdoinkin varjo, joka ei pimeän tullen katoa! Tämä kissa on todella nimensä ansainnut, ei vain tumman turkkinsa vuoksi, vaan myös siksi, että Varjo seuraa joka paikkaan. Koko ajan, hyvä kun malttaa hiekkalaatikollekaan kipaista (mutta kipaisee kuitenkin: Varjo on siisti herra).

Se haluaa olla kaikessa mukana, mielellään niin lähellä kuin mahdollista, ja tuo vahtii vierestä niinkin vaarallisia toimenpiteitä kuin vesilasin täyttö, saattaapa rohkaisuksi vähän kättäkin puskea. Ja kyllä, sen löytää yöllä sängystä, luonnollisestikin. Jos ei löydy, niin kutsun jälkeen kuuluvat hiljaiset, kiireiset pienet askeleet, kun kissa kipittää halki asunnon kainaloon loikoilemaan.

Toisinaan, kun jalkojen puskemiseltaan malttaa, Varjo innostuu jahtaamaan höyheniä ja viskomaan hiiriä; palvelijan heittämien hiirten jahtaaminen on hauskaa! Joskus jopa niinkin hauskaa, että tuo lelun puolen matkaa takaisin, että josko uudestaan. Myös lelujen vaaniminen on oikein antoisaa, ja kiipeily ja hyppiminen pinnalta toiselle on tietysti  paras tapa liikkua huoneen päästä toiseen.

Ruoka-aika on parasta aikaa ihmisten kanssa vietetyn lisäksi! Nam nam, Varjo toteaa ja imaisee ruuan kitaansa aika altayksikön. Ja koska kissat eivät tietenkään koskaan mielestään saa tarpeeksi ruokaa, on se muutaman kerran yllätetty tiskejä nuolemasta. Minkäs kissa nälälleen mahtaa. Ainoa tapa saada tämä kissa tyystin katoamaan, tai vähintäänkin etäämmälle katselemaan, on laittaa ulkovaatteet päälle. Liekö herralla ajatuksena, että joutuu eläinlääkäriin tai pihalle kylmään värjöttelemään, ken tietää, mutta ei ole heti vastassakaan kun palvelija palaa kotiin, ihan varmuuden vuoksi. Ei Varjoa kuitenkaan kauaa tarvitse odotella; kun vaatteet ovat naulassa ja palvelija sohvalla, niin pian on myös kissa vieressä lausumassa maukujaan ja tarjoamassa pehmeää turkkiaan.

Varjo on leikattu.

Varjo sai kodin Kajaanista 14.01.2019