Unto

Sukupuoli: uros

Ikä: n. 1-2 vuotta

Unto on arviolta 1-2 –vuotias isokokoinen poikakissa, joka on otettu kiinni Puolangalta.
Unto on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta tykkää myös juoksennella ja pyrähdellä ympäriinsä ja sukellella mattojen alle. Onkileluilla leikkiminen ja niiden vaaniminen on mukavaa puuhaa, kunhan joku vain leikittää, ja raapimispuusta käsin on kiva katsella mitä ulkona tapahtuu. Välillä Unto meinaa innostuksissaan raapia sohvaa tai nojatuolia, mutta uskoo kyllä hyvin, kun kieltää.

Unto on suhteellisen kaikkiruokainen kuivamuonan suhteen ja märkäruuista maistuu esimerkiksi Sheba oikein hyvin. Tarpeet ovat tulleet hiekkalaatikkoon mallikkaasti koko sijaiskodissa asumisen ajan.


Unto innostuu helposti kun sitä silitetään ja sen kanssa leikitään ja silloin ottaa helposti kynsillä ja hampailla kiinni. Myös syliin nostaessa Unto tekee samaa ja muuttuukin välillä hieman varautuneen oloiseksi. Unto pelkää ääntä, joka tulee, kun pakkaslumi narskuu kenkien alla, ja on pelästyneen näköinen esimerkiksi silloin, jos joku kävelee sijaiskodin terassilla tai on tulossa kotiin. Korvassa Untolla on kaksi pientä puremareikää, joka sekin kertoo siitä, että Unto on joutunut pitämään puoliaan ulkona vaellellessaan.

Unto on viisas ja mukava kaveri ja nukkuu yöt selällään joko nojatuolissa, sohvalla tai pyykkikorissa fleecehuovan päällä. Sijaiskodissa Untolla on ollut kaverina toinen leikattu poikakissa ja Unto on ollut paljon eloisampi kun sillä on ollut toinen kissa kaverina (ensimmäiset viikot Unto oli ainoana kissana sijaiskodissa, kun sijaiskodin oma kissa ei ollut kotona). Untolla on hauska tapa antaa tassua, kun sille antaa herkkuja ja se on todennäköisesti opetettu siihen aikaisemmassa elämässään. Unto on koiramainen myös siinä mielessä, että saattaa lysähtää makaamaan ihmisen jalkojen viereen kuin koira konsanaan.


Untolle sopisi kaikista parhaiten koti, jossa ei olisi lapsia ja Unto saisi olla rauhassa silloin kun sitä kaipaa. Unto on oiva kaveri aikuiselle ja tulee toimeen toisenkin kissan kanssa, kunhan tutustuttaminen tehdään hitaasti ja rauhallisesti. Toisen kissan olisi kuitenkin hyvä olla nuori ja suhteellisen aktiivinen, koska Unto haluaa nujuta toisen kissan kanssa paljon ja toisen kissan tekemiset ja liikkumiset kiinnostavat. Unto on jossain määrin tottunut myös koiriin.

Unto sai sijaiskodista Sotkamossa pysyvän kodin 16.02.2019