Terttu (nyk. Kerttu)

Sukupuoli: naaras

Ikä: nuori aikuinen

Terttu on utelias ja ystävällinen nuori aikuinen, joulukuussa leikattu tyttökissa. Terttu on pienikokoinen ja sillä on entisessä elämässä paleltunut korvasta osa pois. Muuten Terttu on hyväkuntoinen sporttikissa, joskin saattaisi ruokaa rakastavana tyyppinä herkästi kerryttää liikagrammoja. Terttua on helppo lahjoa herkuilla, joiksi kelpaa vaikka omat kuivapapulat ja se onkin nopeasti oppinut esimerkiksi koppaan menemistä. Terttu syö siis mitä tahansa ruokaa ja mieluiten kauheita määriä. Terttu on sijaiskodissa ollut sisäsiisti ja käyttää minkälaista tahansa hiekkalaatikkoa, millä tahansa kuivikkeella. 

Terttu tykkää hurjan paljon sijaisperheen isoista koirista ja saakin kehräyksen ja puskemisen täyteisiä rakkauspuuskia koiria kohtaan useita kertoja päivässä. Terttu saattaa myös tehdä koirille kepposia ja säikäytellä niitä sängyn alta tassulla koskettamalla. 


Ihmisten kanssa Terttu tulee hyvin toimeen, mikäli siihen ei kiinnitetä liiaksi huomiota. Käsitellä Terttu antaa raapimatta ja purematta, mutta pyrkii kyllä herkästi pois otteesta. Ihmisen lähestymistä se ei kovin paljoa arvosta ja kipaiseekin herkästi nurkan taakse piiloon, mikäli ihminen liian lujalla vauhdilla tulee kohti. Kun Terttu uskoo olevansa näkymätön, se tulee melko lähellekin tutkimaan ihmisten touhuja ja saattaa epähuomiossa jopa puskea jalkaa. Ihmisten köllötellessä sängyssä tai sohvalla, se saattaa tulla viereen makoilemaan ja kehräämään. Sijaiskodissa olemisen aikana Terttu on  hurjaa vauhtia alkanut lähestymään tuttuja ihmisiä ja nyt se jo tulee jalan päälle makaamaan, kun pötkötellään porukassa. Tertusta saattaa siis tulla vaikka sylikissa ajan mittaan! Ihmisiä Terttu ei säikäyttele, mutta saattaa jotain halutessaan katsoa vetoavasti silmiin ja koskettaa etutassulla hellästi.

Tertulla on oivallinen mielikuvitus ja se näkeekin saaliita ja riemuspurtin aiheita joka paikassa! Sijaiskodissa Terttu ei ole tehnyt mitään tuhoja (muutamaa kukkaruukkuihin liittyvää virhearviota lukuun ottamatta), vaikka leikkii ja kiipeilee paljon. Terttu valitsee itse lelunsa ja vaikka sijaispalvelija on hankkinut leluja vaikka millä mitalla, Terttu päätyy useimmiten foliopalloon tai kuulakärkikynään. Tertulla on sijaiskodissa tärkeitä tähystyspaikkoja, joista se tarkkailee ulkomaailman elämää. Terttu on kova tyttö laulamaan ja sillä on melko kantava, nätti ääni. Usein esityksiä on kaksi päivässä: iltaisin ihmisten mennessä nukkumaan ja aamuisin heräämisen aikoihin. 


Terttu viihtyisi varmasti parhaiten kodissa jossa ei olisi lapsia, mutta siellä olisi lemmikkikaveri. Toisten kissojen seuraa se ei sijaiskodissa ole saanut, mutta koirista pitää niin paljon, että haluaisi varmasti mukavan koiran kämppikseksi. Terttu ei ihan tajua sitä, että koira saattaa haluta syödä ilman että kissa puskee sitä samalla kuonoon kovasti kehräten, joten Tertun koirakämppiksellä tulisi olla jonkin verran kärsivällisyyttä.