Ninni

Ikä: arvio 2-5 vuotias
Sukupuoli: Naaras
Luovutusmaksu: 120 €


Ninni on hyvin sosiaalinen kissaneiti. Saapuessaan sijaiskotiin, Ninni ei ole päivääkään piileskellyt tai ujostellut, vaan on alusta alkaen kulkenut kuin koira ihmisten perässä. Siellä missä ihmiset, siellä myös Ninni.

Ninni antaa kaikkien käsitellä itseään hyvin ja ongelmitta. Ninnillä on hieman pidempi karva, mutta se nauttii kovasti harjaamisesta ja antaa kiltisti harjata kaikkialta. Viihtyy sylissä rapsuteltavana vaikka koko päivän, mikäli ihminen jaksaa rapsuttaa. Ääntäkin hänestä lähtee ja asiaa riittää niin tutuille kuin vieraillekkin, mutta ääntähän tähän maailmaan mahtuu. Ninni ei paljoa vaadi ollakseen tyytyväinen, huomiota saadessaan kehrää kovaan ääneen ja ilmaisee tyytyväisyytensä nuolemalla ihmisen kättä. 

Positiivisten puolien lisäksi löytyy Ninnistä myös negatiivinen puoli. Hän haikailee kovasti pihalle ja karkaa satavarmasti avonaisesta ikkunasta tai ovesta ulos. Ninni osaa avata ikkunat itse, mikäli ne ei ole kunnolla kiinni ja lukossa ja siksi Ninnin kanssa täytyy olla tosi tarkkana, mikäli ikkunassa ei ole esim verkkoa. Valjaissa ollaan käyty ulkona, mutta se ei ainakaan vielä ole Ninnin juttu. Aitaus voisi olla hänelle mieluisampi. Lisäksi Ninni hieman pelkää kovia ääniä, kerrostalossa selkeästi rapun äänet ja naapurista kuuluva meteli saa hänet kovin hämmentyneeksi, kovemmat äänet pelottaa ja saa Ninnin piiloutumaan. Imuria piileksitään verhon takana.

Ninni tulee hyvin toimeen sijaiskodin koiran kanssa ja on hyvin ”koiramainen” itsekin. Lemppari kohta, josta voit Ninniä rapsuttaa, on ehdottomasti vatsa. Ninni seuraa sijaiskodissa jatkuvasti ihmisten tekemisiä, on apuna niin vessareissuilla kuin ruuanlaitossa. Yöt Ninni nukkuu sijaiskodissa ihmisten vieressä sängyssä, maukuu ja pitää meteliä läpi yön mikäli jää kokonaan yksin yöksi pois makkarista. Leikkimisestä hän tykkää kovasti, narulelujen jahtaaminen on ehdottomasti lempparipuuhaa.

Ruokahalu on vaihtelevaa, ei olla löydetty sellaista ykköslempparia vielä, välillä ruoka maistuu välillä ei. Nappula kelpaa Ninnille selvästi paremmin kuin märkäruoka. Sijaiskodissa Ninni on maistellut myös raakaruokaa, joista mieluisimmaksi on osoittautuneet broilerin kaulat.

Vessakäytös sujuu ja tarpeet tehdään hienosti omaan laatikkoon. 

Ninnille parhaiten voisi sopia sellainen koti, jossa sille on tarpeeksi seuraa. Ninni on todella seurallinen ja selkeästi stressaa, jos joutuu olemaan paljon yksin. Kissakaverista voisi olla seuraa, mutta Ninni ei ole nähnyt sijaiskodissa toisia kissoja, joten en osaa sanoa miten tulisi toisen kissan kanssa toimeen. Lisäksi olisi mukavaa, mikäli uudessa kodissa Ninnille voitaisiin tarjota turvallinen keino ulkoilla esimerkiksi aitauksessa, sillä Ninni rakastaa olla ulkona. Ninni on steriloitu. 

Ninni jäi omaksi kissaksi sijaiskotiin 30.6.2021