Niilo

  • Sukupuoli: uros
  • Ikä: 11 -vuotias

Kun syli on kylmä, maailma hiljainen ja rapsutuskättä kutkuttaa, saapuu pelastukseksi Niilo! Tällä terveellä 11-vuotiaalla herralla on monta tarinaa kerrottavanaan elämänsä varrelta, ja niitä tämä oikein mielellään kovaan ääneen jakaa. Sanottavaa löytyy luonnollisesti myös ruoka-aikaan, jolloin se kovasti toppuuttelee, että eikö nyt yhtään nopeammin voisi.

Ikänsä hyvässä hoivassa eläneellä Niilolla ovat luonnollisesti kotikissan tavat kunnossa; hiekkalaatikko löytyy vaivatta, raapimapuussa sopii silloin tällöin kynsiä testata, harja ei ole uhkaava muukalainen toisesta ulottuvuudesta, ja ruokaa syödään kupista ja sen ympäriltä (herra itse tietenkin väittää olevansa siisti syöjä). Ulkomaailma ei ole Niilolle vieras, ja on mahdollista, että kun ilmat lämpenevät, se haluaisi käydä vähän haistelemassa, että kuinka se valtakunta oikein jakseleekaan. Tähän saakka on kuitenkin ikkunalta tarkkailu riittänyt mainiosti.

Useimmiten Niilon löytää sieltä mistä palvelusväenkin; keittiössä tarkkaillaan ruuanlaiton laatua, ja kun palvelija asettuu sohvalle, se on heti paikalla vatsalla leipomassa ja köllöttelemässä sekä kehräämässä. Lisäksi illalla tämä ihmisläheinen kaveri monesti löytää vaivatta tiensä sänkyyn. Sisäistä pentuaan se ei ole ehtinyt vuosien varrella hukata, vaan päivittäin se jaksaa heittää leikiksi, ja hyvin siltä taipuvat niin mattorallit kuin hiirijahditkin.

Niilo haaveilee yksinvaltiaan asemasta, sillä muiden kissojen tullessa hollille saattaa tuo ratketa merkkailemaan, vaikka leikattu onkin. Sijaiskodissa tätä ongelmaa ei ole esiintynyt lainkaan.

***

Jos tahdot tarjota kodin kodittomalle kissalle/kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE

Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.