Musti

Sukupuoli: naaras

Ikä: n. 1 vuotta

Musti on yhden vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen leikattu terve tyttökissa. Se on aiemmin asustellut ulkokissana ja otettu kiinni loukuttamalla. Sijaiskodissa Musti on tottunut asumaan sisätiloissa eikä sillä ole ollut minkäänlaista ulos pääsemisen tarvetta. Ruokavalioon kuuluu nappulat ja märkäruoka, molemmat maistuvat. Hiekkalaatikon käyttö onnistuu hyvin. Raapimispuun käyttö ei vielä suju, mieluisampi kynnen teroitus paikka on ollut esim. rullalle kääritty matto.

Luonteeltaan Musti on aika arka, mutta välillä kiinnostuksen herätessä lähtee tutkimaan taloa ja leikkimään. Muiden kissojen läheisyydessä Musti ei ole vielä ensimmäisen kuukauden aikana oppinut olemaan, vaan ajaa niitä kauemmaksi sähisten ja tassulla huitoen. Musti pärjäisi parhaiten talon ainoana lemmikkinä tai, kuka tietää, ehkä pidemmän totuttelujakson jälkeen muidenkin lemmikkien seurassa.

Uusiin ihmisiin ja koviin ääniin Musti suhtautuu varauksella ja menee äkkiä piiloon, mutta kun tuntee olonsa turvalliseksi, tykkää se pyydystää leluhiiriä ja leikkiä narulla tutun ihmisen kanssa. Rapsutuksistakin pitää ja puskee kättä kun on sopivan rauhallinen hetki.

https://1drv.ms/f/s!At2g5cf6Fff1rG_W-mYaSZRwwHjk

Linkistä pääsee näkemään videoita Mustista ja lisää kuvia.

Musti sai oman kodin Suomussalmelta.