Lux

Sukupuoli: uros

Ikä: n. 6 kk

Lux on seurallinen nuori herrasmies. Vaikka lempinukkumapaikkoihin kuuluvat sohvan alusta ja takapuoli sekä sängynalunen, Lux tulee yleensä pienen houkuttelun jälkeen seuraksi. Silityksistä ja rapsutuksista ei meinaa saada millään tarpeeksi, ja herra tuppaa hyörimään jaloissa asunnossa liikkuessa, joten aina pitää varoa, että kissa ei ole jäämässä alle. Sylissä Lux ei (vielä) viihdy paria minuuttia pidempään, sitten hellyttelyjä halutaan jatkaa joko lattialla, tai toisinaan sohvalla vieressä. Jos Lux ei saa haluamaansa huomiota (esimerkiksi ihmisellä on kädet täynnä eikä voi kumartua rapsuttelemaan), saattaa hän maukua, että höpsö ihminen huomaisi hänet jo. 

Leluista Luxin ehdoton suosikki on onkilelut. Pallot ovat ihan kivoja itsenäisiin leikkeihin, mutta niihin näyttää kyllästyvän pian. Vieraat säikäyttävät aluksi turvaan sohvan alle, mutta sieltä pian jo kurkitaan varovasti, että mitäs täällä nyt tapahtuu, ja kohta tullaankin tekemään tuttavuutta tunkeilijan kanssa ja rapsutukset kelpaavat uudeltakin tuttavuudelta. Pieniä lapsia tai muita eläimiä Lux ei ole päässyt tapaamaan.

Luxille maistuu märkäruoka, ja kuivaruokaa syödään niiden välissä. Lux on sisäsiisti, eikä ole teroittanut kynsiään mihinkään luvattomaan.