Katta

Sukupuoli: naaras

Ikä: n. 7-8 vuotta

Katta on n. 7-8-vuotias leikattu narttu. Luonteeltaan kissa on melko arka. Sijaiskodissa Katta piileskeli sohvan alla ensimmäiset päivät. Hissukseen alkoi tulla esille ja ruoka alkoi maistua. Muutaman viikon jälkeen Katta on rohkaistunut hurjasti ja kulkeekin sijaiskodissa vapautuneesti ja on löytänyt lempipaikan esim. leivinuunin päältä ja nukkuukin siellä yöt. On kuitenkin edelleen varautunut uusissa tilanteissa ja esim. yllättäviä ääni säikähtää helposti. Välillä Katta kaipaa omaa rauhaa ja meneekin silloin esim. kaapin päälle, minne ei talon omat kissat pääse. Aikansa siellä oltuaan (esim. nukuttuaan unet), Katta tulee alas ja sitten alkaa taas leikit.

Katta on kiltti, edellisessä kodissa tai sijaiskodissa ei ole repinyt mitään, ei nouse ruoka- tai tiskipöydälle ja jopa uskoo, kun kieltää, sanomalla ei. Jos kieltää, kääntyy katsomaan ja naukaisee tyyliin ” kyllä äiti” ja tottelee. Katta ilmaisee itseään muutenkin naukumalla. Jos ei tykkää tilanteesta, naukaisee vaativasti tai jos kaverit on hukassa, etsii niitä naukumalla. Ei ole sylikissa, mutta haluaa olla lähistöllä ja varsinkin iltaisin haluaa olla seurassa olohuoneessa (pötköttelee matolla, leikkii itsekseen tai toisten kissojen kanssa).  Kynnet antaa leikata hyvin nätisti. Kynsiä teroittaa vain raapimispuihin.

Varsinkin iltaisin Kattaa saa rapsutella (kun on asettunut nukkumaan) ja kiitokseksi rapsuttelija saa kehräykset ja lempeät puskemiset. Ruualle ei ole hirveän perso, mutta syö kyllä tarjottua ruokaa. Syö kissan märkäruokaa, jota ei kannata laittaa paljoa kerralla: jos ruoka on kuivunut, ei syö. Märkäruoan lisäksi maistuu raksut, herkkupalat ja -tikut.

Sijaiskodin omien kissojen (uroskissoja kaikki) kanssa Katta tulee hyvin toimeen. Varovaisen tutustumisen jälkeen alkoi leikit. Katta haastaa toisia kissoja leikkiin ja iltaisin kissat juoksevat aina peräkkäin ja ottavat muutamat painit. Oikeita tappeluita kissoilla ei ole ollut pienten alkumurinoiden jälkeen.

Kattan mukana tulee entisestä kodista matala kissanpuu, raapimalauta, kuljetuskoppa (tykkää nukkua kopassa), wc, kynsisakset ja harja. Katta on leikattu, rokotettu ja madotus on tehty viimeksi syksyllä 2018.

Katta sai uuden kodin sijaiskodin perhepiiristä Haapavedeltä.