KOTIA ETSIVÄ: Kaino

Sukupuoli: naaras

Ikä: n. 7 vuotta

Kaino on leikattu, sisäsiisti kissarouva. Hän on elänyt elämänsä alkutaipaleen sisäkissana pienessä asunnossa vailla koskettelua, hellittelyä ja virikkeitä.

Tullessaan sijaiskotiin se oli erittäin arka. Se vietti päivät peiton alla, liikkui vaan öisin jolloin kävi syömässä ja tarpeillaan hiekkalaatikolla. Silittää sai vaan peiton päältä jolloin alkoi kuulua pieni vieno kehräys.

Noin viikon kuluttua Kaino alkoi liikkumaan myös päivisin asunnossa ja alkoi ottamaan kontaktia sijaishoitajaan tullen lähelle puskemaan ja antoi jo hetken silittää, nautti selväsi silittämisestä.

Nyt Kaino liikkuu vapautuneesti sijaiskodin ihmisten seurassa, tulee silitettäväksi ja antaa hetken harjata turkkiaan. Kaino osoittaa myös selvästi milloin ei saa silitellä tai harjata, täppää tassulla merkiksi.

Se tulee joskus jopa sijaishoitajan sänkyyn nukkumaan, toiselle puolen sänkyä.

Kaino on virkeä, terhakka kissa, hiirilelut ja pehmeät pallot ovat mieleisiä. Niitä täytyy heitellä ja se innostuu välillä itsenäisestikin leikkimään niillä.

Kaino on myös edelleen arka mm. äkkinäisille liikkeille. Ovikellon soitto saa sen pinkaisemaan saunan lauteille joka on hänen turvapaikka myös silloin kun sijaiskodissa on vieraita. Kaino ei myöskään pidä siitä että häntä nostetaan, tulee heti epäluuloiseksi ja vetäytyy kiireesti pois käsien ulottuvuudelta. Kuljetuskoppaan saaminen on toistaiseksi haasteellista.

Kainon kanssa on edettävä pienin askelin. Sen on annettava rauhassa saada luottamusta ihmisiin joten uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja ymmärtämystä.

Kaino tarvitsee rauhallisen kodin jossa ei ole lapsia tai muita lemmikkejä.