Kaino

Sukupuoli: naaras

Ikä: n. 7 vuotta

Kaino on leikattu, sisäsiisti kissarouva. Hän on elänyt elämänsä alkutaipaleen sisäkissana.

Sijaiskoti vaihtui, tilalle tuli elo ainoana kissana, ja jos Kainolta kysytään, niin onhan tämä ihan leppoisaa, kun ei tarvitse muita pompotella. Aluksi piti toki piilotella, eihän sitä tiennyt tuosta uudesta muukalaisesta, että syökö se kissoja vai syöttääkö se niitä. Rauhallisuus ja rouvan kuunteleminen olivat avainsanat mukavaan yhteiseloon, ja jo parissa päivässä Kainolle kävi selväksi, että ruokaahan tuolta saa, ja tämän toteamuksen jälkeen rouva hyväksyi uuden palvelijansa.

Kaino palkitsee silityksen kovalla kehruulla, ja mielellään tuo tuntuu viettävän aikaa tutun ihmisen kanssa samassa huoneessa, vaikkei syliin tai edes viereen tupsahdakaan; ikkunoista on kuitenkin hauskempaa tähyillä ja niiden ääressä koisia, kun joku vahtii selustaa. Ruoka-aikaan rouva tietysti seuraa kuin hai laivaa, ja muistuttelee palvelijaansa tuosta tärkeästä kupintäytöstä, jos se tuntuu unohtuneen.

Syliin Kaino ei vieläkään suostu, ja tämän asian kanssa on tehty töitä pikkuhiljaa aina ruoka-aikaan. Aluksi Kaino suhtautui tähän kosketteluun asiaankuuluvalla suurella epäluulolla, mutta nyt käsiä saa pidellä kyljillä pidemmänkin hetken samalla kun rouva tyhjentää kuppiaan. Kovat äänet säpsähdyttävät yhä, mutta toisinaan se toteaa ettei vaaraa olekaan, ja suuntaa sohvan tauksen sijaan ikkunalle linnuille säksättelemään.

Kaino on virkeä, terhakka kissa, hiirilelut ja pehmeät pallot ovat mieleisiä. Niitä täytyy heitellä ja se innostuu välillä itsenäisestikin leikkimään niillä.

Kaino tarvitsee rauhallisen kodin, jossa ei ole toisia kisssoja.

Kaino sai oman kodin jouluksi Kajaanista 23.12.2019