Jade

Sukupuoli: naaras

Ikä: n. 5 vuotta

Jade on noin. 5-vuotias leikattu tyttökisu. Villin ja omalaatuisen näköinen pitkine viiksineen ja välillä ”ärtyneen” ilmeen vuoksi, Jade saakin helposti hymyn huulille ulkonäkönsä vuoksi. Reilu pari viikkoa sijaiskodissa viettänyt ja aivan mahtavasti kotiutunut reipas kissa Jade on. Yrittää kovasti sijaiskodin oman kissan kanssa leikkiä ja tehdä tuttavuutta, mutta vastaanotto on välillä nihkeää. Jade osaa antaa tilaa sijaiskodin kissalle, vaikkakin välillä leikkisä luonne ottaa vallan ja vähän lähdetään jahtaamaan toista.

Jade aluksi varovasti katseli paikkoja, mutta äkkiä löysi raapimapuusta oman paikkansa. Heti aluksi otti kontaktia sijaiskodissa ihmisiin ja koko ajan nyt enemmän puskee, juttelee, kehrää ja tulee luokse tassuilla ottamaan kiinni, jotta saa rapsutuksia ja silityksiä. Jade on hellyydenkipeä, syliinkin voi ottaa muttei aina viihdy sylissä. Jade ei säikähtele elämisen ääniä, on hyvin utelias ja aktiivinen. Jaksaisi leikkiä pitkiä aikoja ja turhautuukin jos ei leikitetä. Siksi uudessa kodissa olisi hyvä löytää aikaa Jaden kanssa leikkimiseen. Raapimapuu saakin usein kyytiä kun teroitetaan kynsiä ja hypitään siinä. Jade on myös hyvin fiksu kissa, välillä tuo leluja luokse ja ne pitää heittää uudelleen toiseen huoneeseen. Varmasti oppisi käskystä noutamaan ja muitakin temppuja, Jadea on helppo opettaa. 

Jade on ollut kaikkiruokainen ja ruokaa maistuisikin enemmän mikäli annettaisiin. Laatikolla käynti sujui heti aluksi, sijaiskodissa onkin katolliset laatikot mikä on osoittautunut hyväksi. Jade touhuaa laatikolla hyvän aikaa ja pissaa hyvin ylös ja reunalle, joten pissat tulisi laidan yli helposti ilman kattoa. Yhden kerran pissannut ”väärään paikkaan”, viltin päälle mikä oli lattialla. Uudessa kodissa kannattaa muistaa nostaa vaatteet yms vaikka sohvalle, Jade saattaa muuten käydä muistuttamassa asiasta. Muutoin on täysin sisäsiisti.

Jade sai kodin Englannista 17.07.2019