Kita ja Mike

Suuresta pentulaumasta tullut kaksikko sai kodin yhdistyksemme kautta, mutta etsii nyt uutta yhteistä kotia. Kissat ovat syntyneet vuonna 2013. Musta on Mike-poika, harmaa Kita-tyttö.

Kissat ovat tottuneet lapsiin ja tulevat toimeen myös koirien kanssa, joskin aluksi voivat vieraita koiria arastella.

Kaksikko on lisätty kotia etsiväksi kotisivuille 14.6.2017.

6.7.2017
Kuulumisia sijaiskodista: Kita on asettunut hyvin uuteen paikkaan. Aluksi arasteli, mutta nyt pyörii koko ajan ympärillä ja haluaa hellyyttä. Sipaisee tassulla, kun pitää silittää. Kiltti pieni neiti. Kita on aina ovella vastassa, kun joku tulee sisään. Välillä pitää ottaa pienet kauneusunet kiipeilypuussa.

Mike on asettunut myös hyvin, mutta melkein heti ilmeni terveysongelmia, kun Mike alkoi pissailemaan joka paikkaan. Mike käytettiin eläinlääkärissä, jossa syyksi selvisi virtsakivet. Mike oli kuitenkin todella reippaasti eläinlääkärissä ja lääkkeet on ottanut reippaasti. Nyt herra on nukkunut aika paljon, kun on vielä toipilaana. Pissailu on jo loppunut antibioottien ja ruokavalion myötä ja varmasti olokin helpottunut. Mike tykkää harjailusta ja välillä pitää vähän paimentaa Kitaa. Mike päivystää kiipeilypuun korkeimmalta tasolta ulkomaailman ja kodin touhuja.

18.7.2017
Kuulumisia sijaiskodista:

Mike on piristynyt silmissä. Hän on muutamana aamuna tullut herättelemään puskemalla, ja uskaltautunut jopa vatsan päälle hieman peipomaan. Ollaan nyt yritetty ahkerasti harjailla ja Mike nauttii siitä silminnähden. Tulee aina heti luokse, kun näkee harjan ja oikein puskee itseään harjaan. Kaikista parasta on kun harjataan leuan alta ja korvista, mutta pitäähän muukin turkki hoitaa ja Mike sen ymmärtää!

Kitankin kanssa ollaan harjailtu ja tuntuu tykkäävän siitä kyllä, mutta ei suhtaudu asiaan ihan niin intohimoisesti kun Mike. Kita on ollut herttainen oma itsensä ja tulee moniin askareisiin kaveriksi. Imuri on tällä hetkellä kisujen pahin vihollinen ja sitä pitää pälyillä epäluuloisesti pitkän matkan päästä. Pyykkipäivät ovat jännittäviä, kun jokapuolelta roikkuu vaatteita ja sukkia joita voi hieman saalistella.

Kaappeihinkin pääsee tutustumaan ja nukkumaan, kun kaappien ovet ovat auki lakanoiden roikkuessa ovien päällä. Miken antibioottikuuri on nyt ohi ja Cystaid-kuuria jatkuu vielä tämä viikko loppuun. Molemmat kissat saivat matolääkekuurin viime viikolla. Vaikka nyt on joka huoneessa oma hiekkalaatikko, niin molemmat käyttävät vain wc:ssä olevaa hiekkalaatikkoa. Ilmeisesti ovat tottuneet siihen ja päättäneet käyttää vain sitä.

18.9.2017
Mikelle ja Kitalle lähtivät kajaanilaiseen kotiin, josta koeajan jälkeen tuli myös parivaljakon pysyvä asuinpaikka.