Kaneli

Kaneli-herra saapui yhdistykselle loukutettuna kissana vuonna 2020. Kanelin alkumatka oli kivinen. Se kastroitiin ja leikkaushaava tulehtui, mikä on harvinaista. Vaikka korvat puhdistettiin paksusta mönjästä, oli jäljellä tulehdukset korvissa, jotka piti hoitaa moneen kertaan. Hoitotoimenpiteitä ei helpottanut yhtään se, että Kaneli oli kovin arka tapaus. Ensimmäisen kuukauden se piilotteli huonekalujen alla ja reagoi pelokkaasti ja lähes raivokkaasti ihmisen lähestymiseen.


Kaneli kuitenkin sai viettää aikaa sijaiskodissa, jossa sille annettiin ihmisistä omaa rauhaa ja toisaalta kissatoverien seuraa. Muiden kissojen kanssa se tuli hienosti toimeen alusta asti.
Kaneli alkoi pikkuhiljaa liikuskella päiväaikaankin ja ihmisten nähden. Äkkiliikkeet saivat sen heti piiloutumaan. Kissakavereiden kanssa se osasi olla rentona ja valloittaa jopa sohvia ja sänkyjä.


Sitten Kanelin korvissa todettiin jälleen tulehdusta ja tarkistettiin hampaat. Hampaat vaativat perusteellista hoitoa, koska osa heilui, hammaskiveä oli paljon ja ikenissä tulehdusta. Hampaiden perusteella eläinlääkäri arvioi Kanelin iäksi 5 vuotta. Toivottomaksi Kanelin tilannetta ei suinkaan suun kunnon perusteella arvioitu ja olihan se muutoin lihaksikas ja hyväkuntoinen kissa.


Kanelin suu hoidettiin. Hampaita poistettiin, hammaskivet putsattiin pois ja suurin osa hampaista vielä jäikin suuhun. Syöpymäsairaudesta ei ollut merkkejä. Kanelin hampaita on silti säännöllisesti tutkittava tulevaisuudessa.


Kaneli on ollut sijaiskodissa nyt vuoden ja siitä on kuoriutunut jo paljon sosiaalisempi kissa. Se juttelee iloisesti kurnuttamalla. Kaneli on siellä, missä jääkaapin ovi narahtaa paljastaen, että herkkuja on luvassa. Kaneli tykkää tulla hämmentämään emännän villalankoja, kun neulomukset on kesken. Kaneli painii kissakavereidensa kanssa ja useimmiten saa vastakaikua leikeilleen. Sen lempilelu on huisku, jota saa jahdata ja välillä paeta pöydän alle piiloon. Kaneli tulee päivittäin ihmisten lähelle puolen metrin päähän (turvallinen välimatka). Se antaa melkein päivittäin jo koskettaa ilman sähinöitä ja hampaita. Se syö herkkuja kädestä.


Koska näinkin pitkälle päästiin vuoden pitkäjänteisellä huolenpidolla, niin sijaiskoti halusi, ettei Kanelin tarvitse enää opetella uuden perheen metkuja, vaan se saa jäädä oman possensa kanssa painimaan ja valloittamaan kodin parhaita makuupaikkoja. Siitä tuli oma ❤ 

Kaneli sai oman kodin Sotkamosta 21.11.2021