KOTIA ETSIVÄT: Alli ja Elli

  • Sukupuoli: naaraat
  • Ikä: 7 v ja 9v

Silloin oli vielä kesä. Harmaa ja valkoinen kissa istuivat ja ihmettelivät, miten näin voi käydä. Heillä ei ollut enää kotia. Muutaman päivän päästä kissat löydettiin ja vietiin löytöeläinkotiin. Heistä oli tullut löytökissoja. Pelotti, pelotti oikein kovasti. Mutta onneksi oli kaveri, johon nojata. Harmaa haki suojaa valkoisesta ja valkoinen piilotti nenäänsä harmaan niskavilloihin. Näin kului kaksi viikkoa.

Kahden viikon päästä heidät pantiin kuljetuskoppiin ja auton takapenkille. Valkoinen itki koko matkan, minne mennäääään, minne mennäään… Ei auttanut, vaikka etupenkiltä kuului, että ”mennään meille, siellä on teille oma kamari, kiipeilypuu, ruokaa, juoksuputki, leluja ja monta kissakaveria”. Minne mennäääääään, minne mennääääääään?

Oma huone löytyi. Onneksi siellä oli sänky, jonka alle pääsi piiloon, perimmäiseen nurkkaan ja yhdessä kyyhöttämään. Matolääkkeen otto sujui hienosti, jauhettuna ja tonnikalaan sekoitettuna ja lautanen kummankin nenän alle sinne sängyn perimmäiseen nurkkaan ja antaja maaten lattialle, jotta saattoi varmistaa, että rohto meni oikeaan osoitteeseen.

Ei siellä sängyn alla kuitenkaan jaksanut kauan olla. Ympäristö kiinnosti ja kumma raapimisääni oviverkon takaa. Ikään kuin joku olisi halunnut tulla sisäpuolelle. Ja halusihan siellä. Aapo kissa, varsinainen tassuterapeutti, vaati päästä asukkeja katsomaan. Samalla Aapo huomasi, että vieraat olivat reissussa rähjääntyneet. Kunnollinen turkin pesu kummallekin oli ensimmäisen tapaamisen edellytys. Ja siitä Aapolle alkoi työmaa. Monta kertaa päivässä piti kamariin päästä, ottaa päikkärit vieressä ja varmistaa, että vieraat myös söivät, tietenkin itse osallistumalla syömisoperaatioon.
Mutta pitihän meidän Aapolle kertoa, ketä nämä vieraat olivat. Naispuolisiksi osoittautuivat ja nimetkin saatiin päätettyä. Näin meille olivat tulleet Alli ja Elli.

Kissat ovat kasvaneet ja saaneet lihaa luittensa päälle. Molemmat ovat nuoria, leikkuutettuja ja kelpo kissoiksi havaittuja. Pallot pyörii, huiskat heiluu ja painileikkiäkin Aapo on opettanut tytöille.

Yksi vielä puuttuu, ikioma, huolehtiva ja rakastava koti. Tietenkin mielellään yhteinen, koska yhdessä on asioita nyt opeteltu ja yhdessä haluttaisiin leikkiä edelleenkin.

Elli on 7-vuotias  ja Alli 9-vuotias.

***

Jos tahdot tarjota kodin kodittomalle kissalle/kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE

Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.