Viltsu ja Paju

  • Sukupuoli: naaraat
  • Ikä: 7 v ja 3 v

 

Kotia etsivät ovat 7-vuotias kissaneito Viltsu ja tämän 3-vuotias tyttöpentu Paju. Kuvissa kissat erottaa toisistaan siten, että Pajulla on pieni, valkoinen täplä nenässään.

Viltsu on paijailua rakastava kissarouva. Myös massusta rapsuttelu on Viltsun mielestä mukavaa. Se pitää läheisyydestä siinä määrin, että tulee mielellään ihmisen kanssa samaan sänkyyn nukkumaan, joskus jopa masun päälle lämmittämään nukkujaa.

Paju on hieman emoaan arempi, mutta ilmestyy yleensä illan tullen maisemiin katselemaan kauniilla suurilla silmillään. Paju tykkää kiipeillä korkeissa paikoissa ja onpa kokeillut oven päällä taiteiluakin. Paju tykkää leikkiä omalla varjokuvallaan ja pomppii sinne tänne. Molemmat kissat jahtaavat vauhdikkaasti laservaloa, ja erityisesti Paju on muutenkin leikkisä.

Viltsu painaa 4,2 kg ja Paju 3,6 kg. Molemmat kissat ovat leikattuja ja madotettuja. Kissat viihtyvät hyvin sisällä. Neitoset ovat tarkkoja siitä, kuinka ruoka tarjoillaan: märkäruuan täytyy olla pienellä teelautasella, jotta sen voi syödä. Paju-pikkuinen kertoo heti, jos ruoka ei maistu, ja näyttää sen kaapimalla lattiaa samoin kuin käytyään hiekkalaatikolla! Kissojen tonnikala ja namiraksut ovat molempien herkkua.

Kissat käyttävät raapimispuuta, mutta ajoittain kokeilevat kynsiään myös sohvaan. Sijaiskodin ihmiset nämä kissat ovat hurmanneet, mutta oikea loppuelämän koti on vielä hakusessa. Toisia kissoja tai pieniä lapsia kissat eivät ole sijaiskodissa kohdanneet, joten suhtautumista niihin ei tiedetä. Vieraiden tullessa kaksikko sujahtaa kaksikko ensin omaan rauhaansa, mutta tulee sitten omaan tahtiinsa vieraat tervehtimään.

Parivaljakko on tottunut olemaan yhdessä, joten ne luovutetaan vain samaan kotiin.

3.12.2017
Parivaljakko on vaihtanut sijaiskotia Nurmekseen!

29.1.2018
Viltsu ja Paju ovat jälleen Kajaanissa sijaiskodissa, odotellen loppuelämän kotiansa.

7.4.2018 kuulumisia sijaiskodista

Pajukin on alkanut kömpiä viereen aamuisin, vaikka ei ihan samalla tavalla kuin Wiltsu joka mielellään makaa jalkojen/kyljen/selän/vatsan/minkä tahansa päällä joka aamu ja ilta. Molemmat tykkää silityksistä ja molemmat tulee toimeen tosi hyvin myös koiran kanssa. Toki välillä sähistään, kun koira tuikkii kuonollaan kesken hyvien päiväunien mutta sepä kuuluu asiaan. Osaa ne sohvalla maata nätisti vierekkäinkin.

Hiuslenkit on kiinnostavampia kuin lelut, ja hieno leikki on juosta edestakaisin koiran kanssa. Pajusta telkkari on tosi jännä, samoin tietokoneen näyttö juuri silloin kun yritän tehdä töitä, kuinkas muutenkaan.

27.5.2018 Viltsu ja Paju ovat kotikokeilussa

8.6.2018 Viltsu ja Paju saivat yhteisen kodin Kontiomäeltä