KOTIA ETSIVÄT: Viltsu ja Paju

  • Sukupuoli: naaraat
  • Ikä: 6 v ja 2 v

Kotia etsivät ovat 6-vuotias kissaneito Viltsu ja tämän 2-vuotias tyttöpentu Paju. Kuvissa kissat erottaa toisistaan siten, että Pajulla on pieni, valkoinen täplä nenässään.

Viltsu on paijailua rakastava kissarouva. Myös massusta rapsuttelu on Viltsun mielestä mukavaa. Se pitää läheisyydestä siinä määrin, että tulee mielellään ihmisen kanssa samaan sänkyyn nukkumaan, joskus jopa masun päälle lämmittämään nukkujaa.

Paju on hieman emoaan arempi, mutta ilmestyy yleensä illan tullen maisemiin katselemaan kauniilla suurilla silmillään. Paju tykkää kiipeillä korkeissa paikoissa ja onpa kokeillut oven päällä taiteiluakin. Paju tykkää leikkiä omalla varjokuvallaan ja pomppii sinne tänne. Molemmat kissat jahtaavat vauhdikkaasti laservaloa, ja erityisesti Paju on muutenkin leikkisä.

Viltsu painaa 4,2 kg ja Paju 3,6 kg. Molemmat kissat ovat leikattuja ja madotettuja. Kissat viihtyvät hyvin sisällä. Neitoset ovat tarkkoja siitä, kuinka ruoka tarjoillaan: märkäruuan täytyy olla pienellä teelautasella, jotta sen voi syödä. Paju-pikkuinen kertoo heti, jos ruoka ei maistu, ja näyttää sen kaapimalla lattiaa samoin kuin käytyään hiekkalaatikolla! Kissojen tonnikala ja namiraksut ovat molempien herkkua.

Kissat käyttävät raapimispuuta, mutta ajoittain kokeilevat kynsiään myös sohvaan. Sijaiskodin ihmiset nämä kissat ovat hurmanneet, mutta oikea loppuelämän koti on vielä hakusessa. Toisia kissoja tai pieniä lapsia kissat eivät ole sijaiskodissa kohdanneet, joten suhtautumista niihin ei tiedetä. Vieraiden tullessa kaksikko sujahtaa kaksikko ensin omaan rauhaansa, mutta tulee sitten omaan tahtiinsa vieraat tervehtimään.

Parivaljakko on tottunut olemaan yhdessä, joten ne luovutetaan vain samaan kotiin.

3.12.2017
Parivaljakko on vaihtanut sijaiskotia Nurmekseen!

29.1.2018
Viltsu ja Paju ovat jälleen Kajaanissa sijaiskodissa, odotellen loppuelämän kotiansa.

***

Jos tahdot tarjota kodin kodittomalle kissalle/kissoille, tutustu ensin huolellisesti LUOVUTUSEHTOIHIN ja täytä sitten KOTISELVITYSLOMAKE

Jos sinulla on muuta kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com.