Tuisku

  • Sukupuoli: uros
  • Ikä: n. 3-vuotias (eläinlääkärin arvio)

3.12.2017
Tuisku on aluksi arka kaveri, joka hakeutuu sängyn alle piiloon ja kuuntelee varuillaan jokaista uutta ääntä. Pian kuitenkin paljastuu myös se kissa, joka pyörii kehräten jaloissa, ja joka välistä saattaa käydä vilkaisemassa vieraita, ennen kuin vetäytyy takaisin rauhallisempiin tiloihin. Leikittämisyrityksiä se katselee vähän etäämpää sen näköisenä, että hiukan kiinnostaisi, muttei kuitenkaan niin paljoa, että vielä olisi kehdannut mukaan lähteä. Ruoka kelpaa paremmin kuin hyvin, ja onkin nopea tie sen sydämeen.

Sylikissan vikaa ei Tuiskussa ole, mutta rapsuttelu kelpaa aina silloin tällöin, eikä se myöskään pelkää avata sanaista arkkuaan, jos jokin miellyttää taikka aiheuttaa epävarmuutta.

Tuisku arvostaisi kärsivällistä ja rauhallista kotia, mahdollisesti ainoana kissana.

18.2.2018

Päivitettyjä kuulumisia sijaiskodista:

Parin kuukauden aikana Tuisku on osoittanut olevansa loistava rohto ainakin seuraavanlaisiin vaivoihin: hiljainen asunto, karvattomat lahkeet sekä huomionosoitusten vähyys.

Se on ahkera kehrääjä, jonka äänekäs kehruumoottori käynnistyy hämmästyttävän pienistä asioista (kuten samassa huoneessa olemisesta). Tuisku seuraa joka paikkaan, ja tarjoaa puheseuraa aamusta iltaan omaperäisillä äänillään. Yksinäisiä hetkiä ei ole edes yöllä, sillä se on innostunut nukkumaan sängyssä. Parasta tässä on se, että Tuisku ei herätä aamulla (ellet ole jo ’hereillä’ makoilemassa unentokkurassa, jolloin saat kannustavia naukaisuja lattian tasolta), joten saat karvakaverin hyvät puolet samalla kun varpaat ja nenä jätetään rauhaan.

Herra on rohkaistunut huomattavasti, ja yhä harvemmin äkkinäiset liikkeet saavat sen livahtamaan karkuun seinän viertä hipoen. Vieraita pitää luonnollisesti toisinaan hetki katsella etäämpää, mutta viimeistään ruokalahjuksilla sen saa kyllä kenen tahansa jalkoihin pyörimään; miehiin luottamuksen syntyminen tuntuu vaativan muutaman minuutin pidempään, mutta mitäpä sitä ei herkkujen eteen tekisi. Koviin ääniin suhtautuminen on vaihdellut: imuria ei lähdetä karkuun muuta kuin jos se tulee samaan huoneeseen hurisemaan, ilotulitteiden läpi nukkuminen kävi kuin se olisi jokapäiväistä, ja postin kolistessa voi olla parasta ihan varmuuden vuoksi käväistä sängyn alla.

Energiaa Tuiskussa on kuin pienessä kylässä, ja onneksi pikkukaveri onkin oppinut leikkimisen salat. Leluhiiret saavat kyytiä, pallot vierivät hyllyjen alle, matot menevät uuteen järjestykseen, ja älypelin taakse piilotettu ruoka on hujauksessa suussa. Silitellä saa mistä vain ja milloin vain, eikä Tuisku hätyyttele tassulla, vaikka käsi kävisikin pehmoista vatsaturkkia koskemassa. Syli ei edelleenkään ole lempipaikka, joskus siitä lähdetään heti, mutta toisinaan siinä voi hetken istuskella huomiosta nauttimassa.

Tuisku on todella suloinen herra, joka on herättänyt paljon ihastelua, hurmannut jokaisen vieraan ja varastanut monta sydäntä; olisiko seuraavaksi sinun vuorosi?

18.4.2018 Tuisku sai kodin Kajaanista.