Toiminta

Kainuun Kissanystävät ry on täysin vapaaehtoisvoimin toimiva, vuonna 1991 toimintansa aloittanut ja vuonna 2006 rekisteröity yhdistys. Vuosittain kauttamme kodin saa viitisenkymmentä koditonta kissaa, jotka hoidetaan sijaiskodeissamme ympäri Kainuuta. Sijaiskoteja on noin 15. Jäseniä yhdistyksessä on 120. Jäseneksi voit liittyä tästä.

Vuonna 2016 Kainuun Kissanystävien sijaiskodeissa oli 77 kissaa, joista 25 pentua, 32 löytökissana yhdistykselle tullutta, 8 Kainuun eläinsuojeluyhdistyksen kautta huostaanotettua ja 29 yksityiseltä, esimerkiksi omistajan kuoleman tai vakavan sairauden vuoksi tullutta kissaa. 8 kissaa palautui takaisin yhdistykselle kotia etsimään.

Yhdistyksen pääasiallinen tehtävänä on ottaa kodittomat kissat sijaiskoteihin, leikkauttaa kissat ja hoidattaa mahdolliset sairaudet sekä etsiä niille sopivat loppuelämän kodit. Yhdistys myös jakaa tietoa kissojen asemasta ja hoidosta. Yhdistys lainaa loukkuja karanneiden sekä villiintyneiden ja arkojen kissojen kiinni saamiseksi.

Vuonna 2018 otetaan tehostetusti esille kissojen sisäsiisteysongelmat.

Yhdistyksen talouden perustana ovat kissoista saatavat luovutusmaksut, jäsenten maksamat jäsenmaksut, lahjoitukset, varainhankintatapahtumat ja myyjäiset. Yhdistys ottaa vastaan ruoka- ja tavaratuotteita sekä yksityisiltä että liikkeiltä ja yhdistyksiltä. Ruoka- ja kissanhoitokulut maksetaan sijaiskodeille kuitteja vastaan.

Yhdistys järjestää avoimet sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset huhti – ja marraskuussa. Kokouksiin ovat tervetulleita  kaikki yhdistyksen jäsenet sekä toiminnasta kiinnostuneet. Yhdistyksen hallitus kokoontuu n. 10 kertaa vuodessa pohtimaan ja päättämään ajankohtaisista yhdistyksen asioista. Yhdistyksen toiminnasta järjestetään tiedotustilaisuuksia ja sijaiskodeille järjestetään infotilaisuuksia.

Vuoden 2018 hallitus

Mari Juntunen
puheenjohtaja, Facebook-vastaava, 

Maria Tolonen
Facebook-vastaava

Katja Tirkkonen
tuotevastaava, myyntitavarat, tilaukset, loukkuvastaava

Katja Viitasaari – Halonen
kuljetusvastaava, kissojen ja tavaroiden siirroista huolehtiminen ja kuljetuksen järjestämiset

Hallituksen ulkopuolella olevat toimihenkilöt:

Paula Hämäläinen, rahastonhoitaja, kuitit, luovutus – ja vastaanottosopimukset ym. maksut
Sari Kyllönen, kirjanpitäjä
Mirja Kilponen, arpajaisvastaava, arpavoittojen vastaanotto
Milla Mikkonen, ruoka – ja tarvikevarastonhoitaja
Heidi Keränen, kotisivujen vastaava

Yhteistyötahot

Kainuun Eläinsuojeluyhdistys
Kainuun soten eläinlääkärit
Hyvinvointieläinlääkäri Aila Rauatmaa
Eläinsairaala Countrypolis
Amyvet Oy
Kainuun löytöeläintalot, joista erityisesti Juliuksen eläinhotelli
Musti ja Mirri Kajaani
Kainuun eläintarvike
Eläinplaneetta

Kokoustilat saamme käyttöömme Monikulttuurinen toimintakeskus Monikalta.