Selja

Selja on luonteeltaan rauhallinen ja leppoisaan elämänmenoon mieltynyt nuorehko kissa. Selja pitää rapsutuksista ja on suhtautunut sijaiskodin ihmisiin alusta lähtien luottavaisesti. Selja on tottunut tavalliseen kotielämään, eikä ole pelännyt koviakaan kodin ääniä, kuten imuria tai keittiön laitteita. Lapsista Seljalla ei ole kokemusta. Sijaiskodissa vieraillutta koiraa Selja katseli rauhallisesti matkan päästä.

Sijaiskodin omiin kissoihin Selja suhtautuu hiukan etäisesti. Toisinaan Selja saattaa olla jahtileikeissä jahtaajan ominaisuudessa, mutta yleensä Selja leikkii harvoin ja yksin. Toisten kissojen lähentymisyrityksille Selja ei ole parin kuukauden tuttavuuden aikana oikein lämmennyt ja saattaa näyttää etutassua jotta lähentelijä tajuaisi perääntyä.

Rapsutuksista Selja pitää kovasti ja tulee niitä myös itse pyytämään. Rapsuttelu on mieluisinta kaulasta, päälaelta ja leukaperistä, ja kun rapsuttelu on Seljan mielestä oikein mukavaa, se kellahtaa selälleen. Selja tulee mielellään pötköttelemään ihmisen läheisyyteen esimerkiksi sohvalle, mutta aivan kylkeen se ei vielä tule. Pötköttely on Seljan lempipuuhaa. Selja nukkuu itsekseen saunan lauteilla tai millon missäkin, joskus se jopa tulee isäntäväen kanssa sänkyyn koisimaan.

Ruokana Seljalle maistuu märkäruoka, raksuja se ei syö ollenkaan. Kalanmakuisista ruoista kaikki eivät ole Seljalle mieleen.

Selja on leikkuutettu.

8.9.2017
Selja on varattu ja lähdössä kotikokeiluun Kajaaniin.

18.10.2017
Seljalla on mennyt hyvin uudessa kodissaan Kajaanissa, jossa leikkii kovasti perheen oman kissan kanssa.