Kissanhoito

Kodin saanut Ninni.
Kirjoja

Matka kissan mieleen
Telkänranta, Helena. Sanasilta 2014.

Tiedetoimittaja ja kissaharrastaja Helena Telkänranta vie lukijan matkalle kissan mieleen ja maailmaan. Hän valottaa kirjassaan tutkimustietojen pohjalta, miten kissa kokee omistajansa ja kotinsa, millaista kissan oppiminen on ja miten pentuajan kokemukset vaikuttavat aikuisen kissan luonteeseen. Kirjassa kerrotaan myös kissoille mieluisista leikeistä, leluista ja virikkeistä, opastetaan tulkitsemaan kissojen kielen vivahteita ja paneudutaan yleisimpiin käyttäytymisongelmiin. Mielenkiintoinen tietopaketti yhtä lailla ensimmäisen kissan omistajalle kuin kokeneellekin kissaharrastajalle.

Kissanhoidon käsikirja – kissan käyttäytyminen, käsittely, perushoito ja ruokinta
Ylikorpi, Päivi. Arthouse 2014.

Miten kissa viestii? Millaisia virikkeitä kissalle voi tarjota? Miten ratkaista kissojen käyttäytymisongelmia? Kissanhoidon käsikirja on ensimmäinen kattava suomenkielinen opas kissan hoitamisesta. Siinä käydään läpi kissan käyttäytymisen perusteet ja annetaan kokonaiskuva siitä, miten käsitellä, hoitaa ja ruokkia kissaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjassa kerrotaan myös tavallisimpien käyttäytymisongelmien syistä ja annetaan ohjeet niiden ratkaisemiseen.

Suuri kissatemppukirja – Opeta kissallesi hyödyllisiä taitoja, temppuja ja tapoja
Väyrynen, Elina. Art House 2016.

Suuri kissatemppukirja antaa selkeät, vaiheittaiset ohjeet lukuisten temppujen ja taitojen opettamiseen kissalle. Kirjan avulla on helppo onnistua, onpa tavoitteena sitten tarpeellisten taitojen opettaminen, ei-toivottujen tapojen kitkeminen, agilitykilpailuihin osallistuminen tai vain oman rakkaan lemmikin aktivoiminen. Upeasti valokuvitettu teos innostaa kissan ja omistajan yhteisiin hetkiin, joista on loputtomasti iloa ja hyötyä molemmille.

Kissanhoidon käsikirja
Päivi Ylikorpi ja Art House Oy, 2018

Kissan käyttäytyminen, käsittely, perushoito ja ruokinta. Kirjassa annetaan kokonaiskuva siitä, miten käsitellä, hoitaa ja ruokkia kissaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kirjaa voi tilata yhdistyksen kautta hintaan 27,50 € ( + postitus 5,90 € ) laittamalla sähköpostia osoitteeseen kissanystavat@gmail.com

Kissanystävien kokoamia hoito-ohjeita

Kainuun Kissanystävien kokoamia kissanhoito-ohjeita löydät vanhasta blogistamme.  Linkin takaa löydät tietoa mm. ruohonkasvatuksesta, pahvilaatikoista ja korvienhoidosta.