Helka

Tässä on Helka, pyöreillä korvillaan, pörheällä turkillaan ja letkeällä olemuksellaan nallekarhumaisen kuvan antava kissa. Helkan iästä ei ole tietoa. Kovinkaan leikkisä Helka ei ole, mutta välillä innostuu loikkimaan keppilelun perässä.

Helka rakastaa silittelyjä ja rapsutteluja ja huomiota, ja ne selvästikin ovat ykkösprioriteetti tämän kissan elämässä. Helka on aina välillä hyvinkin puhelias ja silloin kyllä saa kuulla kunniansa, jos uskaltaa kävellä ohi antamatta rapsutuksia. Helkalla ei myöskään ole mitään paikkaa, mihin ei saisi koskea – jopa mahan rapsuttelu on ihanaa! Helka heittäytyykin usein selälteen maharapsutusten toivossa.

Vaikka Helka onkin jo tehnyt vaikutuksen sijaiskotiin luonteellaan ja ulkonäöllään, on sen aika saada oma loppuelämän kotinsa ainoana kissana. Helka on niin hellyydenkipeä, että yhteiselo sijaiskodin oman kissan kanssa ei onnistu ja Helka tarvitsee itselleen jakamattoman huomion. Helka on sijaiskodissa ollessaan osoittanut olevansa rohkea kissa, joka toivottaa vieraat tervetulleiksi vailla minkäänlaista epäluuloa, eli heti ollaan parhaimpia kavereita. Vain imuri aiheuttaa tapansa mukaan kauhuntunteita.

Helkalle sopivin koti olisi sellainen, jossa Helka saisi viettää oikeita kissanpäiviä, seurata ikkunasta ulkomaailman tapahtumia, saada kaipaamaansa rakkautta ja hellyyttä ja viettää rauhaisaa elämää. Sopivin koti Helkalle ei ehkä ole koti, jossa on vielä pieniä lapsia, sillä ihon vetäminen, Helkan rakkauden osoitus, saattaisi pelottaa perheen pienimpiä

Helka on helposti hoidettava kissa, jolla on kaikki perusasiat kunnossa. Hiekalla asiointi ja kynsien teroittaminen raaputuspuuhun onnistuvat kummatkin mutkattomasti, täysin pistein. Helkalle on myös helppo antaa ruokaa, kaikki märkäruat ovat kelvanneet ilman nirsoamista.

15.9.2017
Helka lähti loppuelämän kotiin Kajaaniin.